Med iOS 9.3 har det lenge vært forespeilet mange store, nye funksjoner til iPad i utdannings- og skolesammenheng. De største nyhetene er Apple School Manager og Apple Classroom. Vi i Rikt ble invitert til å være med på en forhåndsvisning den 28.04. Her kommer en liten oppsummering av de viktigste funksjonene.

 

Apple School Manager

Med School Manager har funksjonene man trenger for å komme i gang med iPad på skolene blitt betraktelig forenklet og samlet på et sted. Her registrerer du brukere, enheter og kjøper apper. Du kan også koble opp allerede eksisterende DEP-kontoer mot School Manager. Det vil fortsatt være behov for en MDM-løsning for å rulle ut apper og profiler.

 

Apple Classroom

Med den nye Classroom-appen får lærerne tilgang på mange nye, nyttige funksjoner. Her er de, kort oppsummert:

Screen View

Du kan med Screen View-funksjonaliteten se hva elevene dine jobber med på iPaden i en ryddig oversikt. Det er lett å se hvordan elevene ligger an i læringsarbeidet.

Remote Control

Du kan åpne spesifikke apper, nettsider eller sider i iBooks samtidig til enkeltelever, forhåndsdefinerte elever eller alle elever i klassen samtidig. Du kan også låse elevene til en enkelt app slik at det blir lettere for elevene å holde fokus på emnet eller læringsaktiviteten dere jobber med.

Utvidet AirPlay-funksjonalitet

Hvis du har Apple TV i klasserommet, kan du som lærer dele det som foregår på en enkeltelevs iPad. Dette er en super måte å dele elevarbeid, oppmuntre til samarbeid og å holde elevene aktivert og involvert.

Tilbakestill glemte passord/låsekoder

Det er lett med Apple Classroom å tilbakestille låsekoder eller passord når elevene dine glemmer dem – ingen grunn til å vente på IT-gutta!

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.