,

Skedsmo kommune pionèrer iPad i musikkundervisningen

Skedsmo kommune er første kommune i Norge som satser massivt med iPad på musikkrommet. Gjennom våren har de hatt mange av sine musikklærere i et opplæringsprosjekt hvor lærerne løfter sine digitale ferdigheter. Lærerne har fått iPad, programvare og tilbehør, – mens RIKT har veiledet gjennom prosessen. Nå vil mange av musikkrommene få 15 iPad hver til høsten for å fortsette suksessen. Historien er unik både i Norge og Europa da ingen andre kommuner har gått denne veien tidligere. Erfaringene er entydige så langt. Lærerne rekker gjennomføre mye mer innenfor knappe tidsressurser med det nye verktøyet. Læringsgevinsten er høy samtidig som både små og store synes dette er gøy! Leser du videre kan du se hva lærerne skriver selv.

Bruk av digitalt verktøy

En lærer skriver:

Før dette kurset har det å nå målene om bruk av digitale verktøy i musikkundervisningen vært ganske uoppnåelig. Nå har jeg fått erfare hvor enkelt det kan gjøres med et så fantastisk, allsidig og relativt sett billig verktøy som ipaden er.

Neste lærer skriver:

Endelig får vi oppfylt de digitale verktøyskravene i K06! Ved at iPad er «alt i ett verktøy» kan man gjøre mange operasjoner raskt og effektivt! Dette har vært supert og veldig lærerikt!

Samspill

Lærerne er veldig begeistret for mulighetene for samspill:

Synes særlig at samspilldelen har vært fantastisk.Gjerne mer av det. I tillegg har det vært veldig nyttig og lærerikt å lære om særlig GarageBand, et program jeg har fått mye bruk for!!!

Neste lærer skriver:

Spesielt har det vært nyttig å få gjøre det elevene skal gjøre, og på den måten få en forståelse for hvordan elevene oppfatter et slikt opplegg. Det å spille og skape musikk sammen er det jeg har likt best. Jeg har kost meg.

Erfaringsutveksling og læringsopplegg

Kurset har vært veldig praktisk og inspirerende. Fint at det har vært god tid til opplæring først, for så å jobbe med konkrete undervisningsopplegg. Har lært mye som jeg kan ta med meg til klasserommet.

En av de mer uerfarne musikklærerne skriver:

Det har vært flott å lære en del iPad «teknikk», om hvordan iPaden fungerer og få tips om gode apper (både musikk og skriveprogrammer). Det er et mylder av apper og det er godt å få litt veiledning på hva som er mest brukervennlig;) I forhold til musikk har det vært inspirerende og få jobbe med så mange flinke lærere som kan så mye musikk! Det har vært morsomt å se og høre hva andre kan og gjør på sine skoler!

Andre artikler:

Skedsmo kommune tar grep i musikkfaget
RIKT lanserer program for musikklærere
Ulike måter å bruke iPad i musikkfaget
RIKT tilbyr også en dags kurs nå i juni for lærere som vil hive seg på.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Mange presseoppslag for vellykkede Ipad satsninger viser at flere elever produserer mer ved bruk av Ipad enn datamaskin. De produserer mer tekst og de har enklere tilgang til å presentere sammensatte tekster bestående av tekst, bilder, tale og film. Ipad er motiverende for både elever og lærere. Dette sier de ulike oppslagene om temaet: Romsdals budstikke: http://www.rbnett.no/nyheter/article6914855.ece Østlandsbladet: http://www.oblad.no/temaer/ipad-motiverer-bade-elever-og-lerere-1.7756055, Telemark arbeiderblad: http://www.ta.no/nyheter/article6233551.ece og Romerikets Blad: http://blog.rikt.net/2012/06/skedsmo-kommune-pionerer-ipad-i-musikkundervisningen/ […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.