Etter tre dager sammen med en tredje klasse fra Vassøy skole, er dette noen av ordene som beskriver hva jeg og elevene sitter igjen med.

I forkant av disse tre dagene på Vassøy var flere lærere fra ulike skoler samlet i rådhuset i Stavanger sammen med kursholdere fra RIKT. Der ble de introdusert for gode apper som kan føre til økt produksjon, økt motivasjon, økt læring og økt mestring i klasserommet.

Elevene på Vassøy kunne nesten ikke vente med å komme igang med å bruke ipadene, og de hadde knapt tid til friminutt, ifølge dem selv.
For meg som «gammel» lærer ble det derfor en fryd å være sammen med dem.

I løpet av de tre dagene produserte elevene mye tekst, på flere ulike måter. De snakket mye engelsk, levde seg inn i ulike roller og settinger, og elevene ble godt vant til å stå foran klassen for å vise hva de hadde laget.

Ved oppstart av hver økt ble elevene presentert for hvilket læringsmål de skulle nå i løpet av timen. Som avslutning på hver time oppsummerte vi om vi hadde nådd målet, hva som hadde vært bra, og hva som hadde vært vanskelig.

– Vi lærer så mye, samtidig som vi har det gøy!
– Det er gøy å vise det jeg har laget til klassen!
– Jeg har snakket mye engelsk, uten at det var flaut!

Lignende utsagn kom på slutten av hver time.

Ved å bruke ipad i skolen har elevene plutselig fått et helt nytt verktøy. Verktøyet er lett tilgjengelig, tar liten plass, er tidsbesparende i forhold til PC, og sist men ikke minst; er tilpasset hver enkelt bruker, uansett nivå, alder eller ferdigheter.
Når elever som vanligvis strever gleder seg til å komme frem foran klassen for å vise hva de har gjort, vet man at man har gjort noe riktig.

Mestring, motivasjon, moro og mye læring står i fokus, og det funker!!

Les også:
«Læringsgevinster med iPad»

«Stathelle – “Vi slipper ta ut elever fra klassen”

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.