, ,

Småsnadder med bildegalleriet

Snadder med iPad som digital fotoramme!

I denne posten tenkte jeg å gå gjennom med deg et par funksjoner i galleriet som du kanskje ikke ante fantes på iPaden. Kanskje ikke det som løfter nytteverdien til nye høyder. Men synes du som meg at det er snadder å kunne gjøre brettet til en litt personlig eiendel så tror jeg du får noe ut av dette.
Det første lille tipset er at du kan bruke iPaden til fotoramme. Funksjonen ligger snublende nær. Når du slår på iPaden og må sveipe til høyre for å låse opp, så ligger knappen for å starte lysbildeshow der, i nedre høyre hjørne. Garantert å gjøre lykke hos svigermor! Du kan tilpasse lysbildevisningen som du måtte ønske fra innstillinger. Her kan du også velge de mapper som skal inngå. MAPPER sier du??? Det er da ikke noen mapper i galleriet??? På sett og vis kan du få det, men det er ikke i mål før iOS 5 kommer. Da kan du uten videre opprette mapper ved å trekke et bilde oppå et annet – akkurat som når du oppretter mapper for appene. Enn så lenge er eneste måte å opprette mapper på via iTunes eller dersom du importerer fra minnekort med Camera Connection Kit.

Mens vi er inne på galleriet. Sett at du har åpnet et bilde, og så vil du mimimere det for å komme tilbake til oversikten. Kuleste måte å gjøre dette på er å knipe med 3 fingre – vips er bildet minimert igjen. Det samme kan du gjøre med mappen som du har åpen, knip med 3 fingre og du kommer til nivået som viser deg alle mapper. Dersom du kniper med 5 fingre går du ut av galleriet tilbake til hjem-skjermen.

I innstillinger kan du bestemme bakgrunnsbilde og bilde på låst skjerm. Kos...

Du har fått med deg at det er enkelt å slette og videresende mange bilder på en gang? Sånn gjør du: Når du er i oversikten over alle bilder i galleriet, trykk pilen i øvre høyre hjørne. Nå kan du markere mange bilder. Valgene som du nå får i øvre venstre hjørne er: send (e-post), kopier, skriv ut eller slett. Praktisk ikke sant?

Noe av det kanskje viktigste for å gi iPaden et personlig preg er å bruke et bakgrunnsbilde på skrivebordet som du liker. Jeg har fra en seiltur i fjor høst. Bildet som møter deg når du låser opp enheten kan du også velge fra galleriet. Du bestemmer dette under Innstillinger/ Lysstyrke og bakgrunn.

Ikke glem at du kan benytte vår post «Er det noe du lurer på» for å stille spørsmål.

Og du, husk å stem på denne posten øverst på siden. Det er viktig fordi du hjelper andre til å finne fram til de gode postene.
Så er det mer inspirerende for meg. Ikke rare prisen å betale for alle de måltidene som serveres her – forøvrig gratis! Takk!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.