, , ,

Produksjon på Moe skole

I starten av mars startet lærere og elever ved Moe skole opp iPad-prosjekt. Lærerne fikk to dager med trening, mens de tre neste dagene stod RIKT for moduleringen av læringsoppleggene – alle trinnene fra 1.-10.trinn fikk opplæring.Motivasjon og produksjon:

Motivasjon er en helt nødvendig for at elever skal trives på skolen, og for at de skal kunne lære mest mulig. I RIKT tror vi på elevmedvirkning, og at elevene deler arbeidet sitt for resten av klassen. Dette fører til de bidrar til læringsfelleskapet i klasserommet. Det gir dessuten høyere produksjon og økt læring hos elevene.

Rektor Victoria Holte, som selv deltok i prosjektuka, er veldig fornøyd med det elevene viser.

«Vi opplever allerede at elevene produserer mer. De som var trege med å sette i gang før, går raskt i gang med produksjon. Mens det tradisjonelt sett har vært læreren som formidler kunnskap, ser vi at elevene er mer aktive nå enn det de var før, de har også eierskap til sin egen læringsprosess. Det gir dem motivasjon,» sier hun.

Vurdering for læring:

Ved Moe skole har lærerne og ledelsen allerede sett gevinstene i å bruke iPaden som et nyttig verktøy når elevene skal ha raske tilbake- og fremovermeldinger.

«Vi merker at det er lettere å gi elevene tilbakemeldinger da de deler arbeidet sitt oftere for klassen. Dette gjør at eleven får rask tilbakemelding fra elever og lærer. Det er effektivt, og vi tror det bidrar til at eleven utvikler seg.»

Skoleutvikling:

Ukesprosjektet ved Moe skole har i ettertid hatt innvirkning på hvordan skolen satser videre. De ser nå flere fordeler som følge av dagene med RIKT.

«Vi hadde egentlig ikke trodd dette, men dette er faktisk skoleutvikling. Det er forandrer pedagogikken i klasserommene våre. Før hadde vi en egen IKT-plan ved siden av fagplanene. Nå er de digitale målene en naturlig del av fagene. Det er implementert i alle fag,» sier Holte.

«Fokus på klasseledelse har vi hatt tidligere dette skoleåret, og ved bruk av iPad er det enkelt å få struktur på timene gjennom konkrete læringsmål i tankekart. Det gir elevene forutsigbarhet. Samtidig er vi beviste på at eleven skal følge med når læreren prater.»

Vi takker for en interessant og lærerik uke, og gleder oss til å følge en spennende skole videre!

Se innslag fra TV-Vestfold.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.