, , ,

Forskjellen på nettbrett og iPad

Nettbrett? Nei, dette er en iPad!

Ved gjennomgang av den opprinnelige teksten i denne posten har vi kommet fram til at den inneholdt unøyaktigheter som bidrar til å skape noen bilder som ikke er korrekte. Vi har derfor besluttet å fjerne hele teksten.
Etter vårt skjønn inneholdt teksten også viktige poenger, men disse vil vi komme tilbake til i senere poster.

Vi beklager hendelsen, og takker for gode og konstruktive tilbakemeldinger!

5 replies
 1. Tove Nicolaysen
  Tove Nicolaysen says:

  Her i huset har vi to iPader og ett nettbrett (Samsung). Alle tre fungerer uten nett. Forskjellen ligger i mulighet for oppdatering på utstyr som begynner å bli gammelt og mulighet for samspill med PC, MP3-spiller og lignende. iPad er greit så lenge du bruker alt annet elektronisk utstyr fra samme leverandør og den er forholdsvis ny.Hva lærer ungene av at iPaden varer 1-2 år? Hva lærer ungene av at telefoner og musikkspillere må skiftes ut fordi de ikke fungerer med iPad? De lærer å bli storforbrukere. Og det er ikke mitt mål.

  Svar
 2. Tobias Staaby
  Tobias Staaby says:

  Misvisende og feilaktig innlegg. Android-baserte surfeplater, så vel som f.eks. Microsoft Surface, fungerer ypperlig uten nett.

  Her påstås det at «et nettbrett er et brett hvor brukeren er avhengig av Internett for å kunne benytte en rekke sentrale funksjoner». Den eneste enheten jeg kommer på som faller inn under denne definisjonen, må være Chromebooks.

  Her har man gravd for dypt i semantikken bak ordet «nettbrett».

  Svar
 3. Per Christian Rasmussen
  Per Christian Rasmussen says:

  Dette ble veldig ensidig ipad-forhelligelse.

  Ipaden er ikke noe mer eller mindre avhengig av internett enn det konkurrentene er.

  «Noen av skyløsningene som brukes sammen med disse nettbrettene godtar ikke å lagre filformater som ikke kommer fra et gitt programvarehus…» <– dette er vel strengt tatt et problem apple har hatt også.

  Jeg skjønner jo at du mellom linjene her rakker litt ned på Microsoft sine surface brett, og da spesielt RT varianten. Det jeg synes du gjør dårlig her, er nettopp at du klassifiserer ipad på en side, og ALLE andre konkurrenter på den andre siden. Dette blir for sneversynt i mine øyne, og jeg hadde forventet bedre av et såpass velrenommert firma som RIKT.

  Svar
 4. Frode Rustøy
  Frode Rustøy says:

  Dette er jo fullstendig feil! Også Andoride brett og Windows-brett fungerer alldeles utmerket uten nett. Hva angår skyløsninger fungerer disse brettene også alldeles glimrende med Office 365, det gjør også iPad.

  Å snakke om at et programvarehus blir prioritert fremfor et annet er som å kaste stein i glasshus. Eplefolket er da virkelig innelåst i epleverden! Med gode nettløsninger og lagring i skyen fungerer alle brettene like godt, enten det er epledingser, MS-dingser eller Androide brett. Er nettet nede lagrer man jo uansett i OneDrive, Dropbox eller andre mapper som blir synkronisert når man får kontakt med nettet igjen…

  Poenget med å utvikle digitale ferdigheter er da virkelig ikke å binde opp noe som helst til en spesiell maskinvare, poenget er at elevene tilegner seg ferdigheter som kan brukes utenfor skolen. Man lærer ikke for å gå på skole, man lærer for livet.

  Det viktigste er en moderne nettleser som støtter hva det måtte være, maskinvaren er fullstendig uinteressant. At app-er også har nytteverdi ser jeg helt klart, men at de formidles via AppStore og bare kan brukes på Apple-utstyr er ikke noe poeng i seg selv, det finnes et stort antall app-er også på andre platformer.

  Hva angår tilgang til nett er det bare spørsmål om tid før dette er fullt utbygd på alle skoler. I Sandefjord har alle våre 18 skoler god tilgang til trådløst nett i alle rom innen utgangen av mai måned i år. I løpet av kommende skoleår har vi også kapasitet til at alle våre elever og lærere kan være online samtidig om det skulle være nødvendig.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.