, ,

Oppdal of Course!

Klokken er 08.15. Stedet er Oppdal. Denne gangen er det ungdomsskolens tur til å ha opplæring med Rikt. Da barneskolene i Oppdal startet sin satsning for halvannet år siden, var det Rikt som sto for opplæringen av lærerne. Oppdal kommune har sett store gevinster i sin satsing på barneskolene, og ønsket derfor å videreføre satsningen til også å gjelde ungdomsskolen. Utrolig kjekt var det at vi også i dette prosjektet får være med!

Et tomt rom fylt med PCer blir på kort tid omgjort til en skaperarena.

Forskjellen på satsingene er valg av digital plattform. For barneskolene i Oppdal er iPaden hovedverktøyet til elevene, mens valget for ungdomsskolen falt på PC 1:1 med hovedfokus på Office 365.

Gjennom opplæringsdagene bekreftet lærerstaben på skolen det vi i Rikt ser gang på gang: Det er ikke valg av verktøy som er den avgjørende faktoren. Det er den pedagogiske tilnærmingen til bruken av digitale verktøy i klasserommet som avgjør om du lykkes eller ikke. Rikts tilnærming er derfor den samme uavhengig av digital plattform, med aktive elever som skaper og utforsker som bærebjelker i denne tilnærmingen.

Samtidig skal det ikke kimses av andre viktige faktorer for suksess som er å finne i Oppdal: En ledelse som ønsker økt læring på en digital plattform, en lærergruppe som er ivrige og fremoverlente, og en elevgruppe som er engasjerte, skapende og utforskende.

80 tiendeklassinger møtte Rikts veileder med høyt engasjement!

Vi hadde atter en gang virkelig flotte dager i Oppdal kommune. Elevene utforsket Office 365 og hadde spesielt fokus på mulighetene OneDrive sammen med OneNote gir som samlingspunkt i det digitale klasserommet. Tittelen «Oppdal Of Course» er hentet fra fantastiske Sway-presentasjoner som ble laget av elevene disse dagene, hvor vi skulle markedsføre Oppdal for utenlandske turister. Det var stor iver når elevene skulle fremheve personlige favoritter i denne flotte kommunen.

«Oppdal of Course» ble slagordet for flere elever da de skulle markedsføre hjemstedet.

Oppdal går en lys framtid i møte med disse flotte ungdommene! Vi gleder oss til neste gang.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.