,

Innovasjonsprisen 2017 til Teglverket skole!

Elisabeth Palmgren mottar årets innovasjonspris på vegne av Teglverket skole.

Elisabeth Palmgren mottar årets innovasjonspris på vegne av Teglverket skole.

Det er en spent forsamling som møtes i Kunnskapstrappen til Teglverket skole torsdag morgen. Elever og lærere ved skolen vet ikke hva som skal skje, hvilken anerkjennelse deres læringsarbeid skal få. Hvert år deler Senter for IKT i Utdanningen ut Innovasjonsprisen. I 2016 ble Jong skole hyllet for sitt arbeid med lese- og skriveopplæringen.  I år er det Teglverket skole som vinner.

«Vi er opptatt av å løfte frem skoler som jobber helhetlig og innovativt med elevenes læring«, sier direktør Trond Ingebretsen ved Senter for IKT i utdanningen. Det er nettopp derfor Teglverket skole er årets vinner.

 

 

Juryens begrunnelse

De har en tydelig strategi på alt fra digital kompetanse til foreldre og skolesamarbeid. Læring som står i sentrum, ikke teknologi, men samtidig brukes IKT-verktøy hele tiden som et sentralt virkemiddel i læringsprosessen. Skolen har satset på bruk av nettbrett fra oppstarten, og bruker det i alle fag. De har også tatt i bruk programvareenheter i undervisning og Aktivitetsskolen.

577a7165_2

Teglverket skole er vinner av Innovasjonsprisen 2017! Foto: Annette Larsen

En helhetlig satsning med forankring i skoleledelsen, hvor hele kollegiet er med. Blant annet har de en MOOC i felleskapet om skolebasert Vurdering for læring.

Vi har hatt gleden av å følge ledelsen på Teglverket skole helt fra våren 2015. Allerede da var ledelsen tydelig på at de ville forme en skole med et innhold som rustet elevene for møtet med fremtiden.

Høsten 2015 åpnet Teglverket skole sine dører, og vi fikk være med fra start. Etter samarbeidsmøter, der visjoner og mål for satsingen ble utarbeidet, samlet ledelsen hele sin nydannede lærerstab til kick-off med Rikt. Elisabeth Palmgren, rektor ved Teglverket, forteller at hun i møte med Rikt fant et felles læringssyn forankret i Ludvigsensutvalgets sluttrapport Fremtidens skole – fornyelse av fag og kompetanser.

577a7173_2

En helhetlig og innovativ pedagogisk praksis i bruk av IKT er hverdagen til elevene ved Teglverket skole. Foto: Annette Larsen

Dette læringssynet finner vi i skolens visjon: Teglverket åpner dører mot verden og fremtiden. Verdiene skolen fremhever i læringsarbeidet er samarbeid, kreativitet og elever som evner å produsere egen kunnskap. Læringssynet gjennomsyrer organisasjonen, der teknologien er et viktig tjenesteverktøy underordnet fokuset på læringen. For det er nettopp på elevenes læring at fokuset ligger på Teglverket.

I sin takketale trekker Palmgren frem utviklingsarbeidet Rikt har vært en del av: «Dere gav oss en kick-start ved oppstart i fjor. Vi hadde ikke vært der vi er idag uten dere. En god opplæring i pedagogisk bruk av digitale læremidler fikk vi, og en god sparringspartner underveis har dere vært.»

Vi i Rikt gleder oss enormt over at det for andre år på rad er en av «våre» skoler som vinner innovasjonsprisen. I utviklingsarbeidet med Teglverket skole har vi møtt nysgjerrige, spørrende, engasjerte og endringsvillige lærere.

Elisabeth Palmgren, rektor ved Teglverket skole, intervjues av Dagsrevyen. Foto: Erling Grønlund

Elisabeth Palmgren, rektor ved Teglverket skole, intervjues av Dagsrevyen. Foto: Erling Grønlund

De har våget å være åpne for de mulighetene som ligger i verktøyet og villige til å utvikle sin praksis. Vi har møtt en ledelse som kjemper for eleven, og som ved flere anledninger har vært stemmen som bærer potensialet ved pedagogisk bruk av digitale verktøy frem. Et eksempel på dette var da Palmgren, sammen med Rikt, møtte Dagsrevyen i august 2015 for å fortelle om en lese- og skriveopplæring som ikke belager seg på å mestre håndskriften.

«Teglverket skole jobber for å ruste elevene for fremtiden, for det kompetansebehovet vi møter om 20 år.» sier Palmgren. Det er nettopp dette som er kjernen i våre felles verdier. Det har vært en sann glede å vært med på den utviklingen dere har vært gjennom, og det enorme arbeidet dere har lagt ned. Vi trenger skoler som ser fremover. Vi trenger flere som Teglverket. Vi ser mot fremtiden sammen med dere og gleder oss til fortsettelsen!

Gratulerer til elever på Teglverket skole!

Gratulerer til lærere på Teglverket skole!

Gratulerer til ledelsen på Teglverket skole!

Rikt gratulerer Teglverket skole som vinner av Innovasjonsprisen 2017!

Les også hva Senter for IKT i utdanningen skriver om prisen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.