Photoshop har landet på iPad og igjen sprenges grensene for hva mange trodde var mulig på nettfjøla. Adobe selv tror mange vil frigjøres fra PC med dette. Kevin Lynch, teknisk sjef hos Adobe bruker disse ordene: “Med Adobes bildebehandlingsmagi, vil nye programmer som Photoshop Touch åpne potensialet i touch-grensesnittet, og vise at tablets er en viktig del av personers kreative arsenal.” Hos oss i RIKT er dette kjent stoff, vi overraskes ikke over at nettbrett skaper begeistring over mulighetene.

Photoshop touch er en gjennomarbeidet versjon av skrivebords Photoshop og Adobe har ikke spart på kruttet da de bygde inn funksjoner i appen. Android brukere har hatt den tilgjengelig helt siden slutten av oktober, og det er derfor et helstøpt konsept som nå har nådd iPad. Selv har jeg hatt stor glede av glimrende apper som Photogene, Snapseed og PhotostudioHD i venteperioden. Men nå som selveste markedslederen er tilgjengelig for bare 70,- kr (!) på iPad er det liten tvil om at både skoler og kreative miljøer (og jeg) kommer til å ta i bruk Photoshop touch over en lav sko i tiden framover.

Det er smal sak å legge på litt farge i ansiktet og å legge på litt tekst. For meg som ikke har veldig god kjennskap til Photoshop er det nødvendig å ta en runde i de mange «tutorials» som ligger vedlagt. Dersom du synes det er tungt å lære alt på egenhånd kan du nå ta kurs hos RIKT. RIKT har lansert kurs i Photoshop touch. – RIKT tilbyr kurs på 2 nivåer for de som enten bare ønsker å komme i gang og også for de som vil trenge ned i dybden

Adobe Photoshop Touch lar brukerne forvandle bilder med Photoshop kjernefunksjoner i et program skreddersydd for nettbrett. Med enkle fingerbevegelser kan du kombinere flere bilder til layer-delt bilde, gjøre populære endringer og bruke profesjonelle effekter. For mer komplett oppramsing av funksjoner kan du f.eks se artikkel hos Cult of Mac.

Adobe vil også ha sky-brukere

Adobe Touch Apps ses i sammenheng med lanseringen av Adobe Carousel, en fotograferingsløsning som gir tilgang til hele bildebiblioteket på tvers av nettbrett, smarttelefoner og stasjonære – og som gjerne kan brukes sammen med Adobe Photoshop Lightroom ®-programvare. Prisen er som nevnt satt til 70,- pr app, og da er tilgang til Adobe Creative Cloud inkludert i prisen. Flere Adobe touch apps kommer i 2012.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.