Skolebesøk: Læringsbrett til Stangeelever!

I september inviterte Arstad skole til Åpen skole for å feire den flotte jobben alle ansatte og elever har gjort i høst. Tove Ødegaard fra Rikt var med på feiringen! Samtlige skoler i Stange kommune skal være i gang med en metodisk og pedagogisk bruk av læringsbrettet i løpet av skoleåret 2018/2019.

Foto av Gjermund Trøan

Kommunens mål er å gi økt læring til elevene. Gjennom skolebesøket ønsket kommunen å skape en felles forståelse for hvordan bruk av teknologi kan bidra til å imøtekomme de nye kravene i fagfornyelsen. Dagen startet med en velkomst fra ordfører Nils Amund Røhne for ca 40 deltakere fra forskjellige kommuner. Både rektor, prosjektleder, kommunalsjef og elever delte erfaringer og innslag i løpet av formiddagen. Deltakerne fikk også mulighet til å besøke tre ulike klasser hvor man kan observere praksisen.

Prosjektleder Elin Dybdal Simensen syntes det ble en god og vellykket besøksdag. Som prosjektleder fikk Simensen dele hvordan de i digitaliseringsteamet har jobbet med prosjektet for å komme dit de er i dag.

«Opplæringen som Rikt gir oss har fokus på metodikk og foregår både i og utenfor klasserommet,» forteller Simensen. «Modelleringen i klasserommet har vært avgjørende for å vise hvordan læringsbrett skal brukes som et pedagogisk virkemiddel.» Videre forteller hun at opplæringen har bidratt til å løfte delingskulturen gjennom samhandling, refleksjon og erfaringsdeling i lærerkollegiet. Det er vi glad for!

Foto av Gjermund Trøan

Fra skoleåret 2018/2019 startet Stangeskolen å implementere læringsbrett på alle trinn. Stange ønsker aktive og motiverte elever som opplever mestring og en skolehverdag som er relevant. Opplæringen deres bærer preg av et bredt spekter av aktiviteter og bruk av ulike redskaper og teknologi som fremmer læring.

Vi takker Stange kommune og Arstad barneskole for et vellykket skolebesøk!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.