Ingenting er så herlig som å se seks- og syvåringer dele mestringsglede. Rikt ser verdien av en god skoleoppstart og at man tidlig har opplevelser med mestring. Vi vil alltid hjelpe eleven med å bygge ferdigheter, kunnskap og gode holdninger. Derfor satser vi stort på begynneropplæring.

1.- og 2. klasse-lærere fra Høyenhall skole i full gang med Rikts opplegg

Rikt har disse dagene besøkt blant annet lærere for 1. og 2. trinn, hvor vi har modellert, trent og skapt en felles forståelse for opplegget vi leverer. Lærerne blir kjent med vår tilnærming til skoleutvikling, men får også praktisk opplæring innenfor de forskjellige appene som blir brukt med de yngste elevene.

Appenes bruksområder favner alt fra opplæring i lese- og skriveferdigheter til utvikling av matematisk forståelse. Den gjennomtenkte metodikken sørger for at ni ferdigheter blir trent, og slik får vi tidlige og gode lesere og skrivere. Appene leser opp bokstaver, ord og setninger når eleven taster dem inn, og man har mulighet til å lage tekstbøker med forsider, bilder, tekst, video- og lydklipp.
Her er mulighetene mange, og det er lett å tilpasse
de store forskjellene man møter blant 1. klassingene.

Lærerne får prøvd seg som 1.- og 2. klassinger

Tradisjonell tavleundervisning resulterer i lavere aktivitetsnivå fordi det handler mer om elevenes evne til å huske lærerens refleksjoner. Når vi legger vekt på aktiv læring fra første skoledag innebærer dette flere åpne oppgaver som stimulerer elevenes kreativitet og refleksjonsevne. Gjennom dette vil elevene oppnå økt læringsutbytte. Rikt ønsker at elevene skal være aktive i sin læring!

Våre veiledere har sammen med lærerne reflektert rundt hvorfor dette er viktig og relevant for generasjonene som vokser opp nå. Samfunnsutvikling er et av flere viktige temaer som blir tatt opp på de første opplæringsdagene. I tillegg til refleksjoner og diskusjoner får de selv prøvd seg i bruken av appene og får modellert hvordan dette blir introdusert for seks- og syvåringer.

Nå nærmer det seg tid for praksisdager hvor vi modellerer sammen med elevene!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.