Stange-lærere om sine erfaringer med læringsbrettene

Hele Stange kommune er nå i full gang med sin satsning på iPad i skolen. Vi har vært å besøkt dem for å høre hvilke erfaringer de har fått hittil. Lærerne er motiverte, engasjerte og har mye bra på hjertet!

Camilla i aksjon på Stange skole

Opplæringen fra Rikt ble delt opp i to puljer, hvor halvparten av skolene i kommunen startet med opplæringen i høst og resterende skoler startet etter nyttår. Oppfølgingsdagene for 1. – 7. trinn gjennomføres i skrivende stund, og da er alle skolene ordentlig i gang. 1. mars gjennomførte vår pedagogiske veileder, Camilla, oppfølgingsdag for BGO-gjengen i Stange sammen med Zoé. Samtidig som lærerne jobbet, fikk Zoé pratet med lærerne om deres erfaringer og tanker hittil.

Lærerne på 1. og 2. trinn er enige om at læringsbrettene gir mer frihet. Nå er det enklere å variere undervisningen og tilpasse til hver enkelt elev. Forskjellene er mindre synlige, enda man i større grad kan gi utfordringer til de som trenger det, og enklere oppgaver til de som trenger det. Uansett nivå kan man alltids lage, skape og dele noe, og det synes lærerne er flott! De forteller også at selve læringsbrettet går fint å håndtere, men at det å følge «den gode økta» tar tid. Det er da viktig å få til en god delingskultur blant lærerne, og at man også er tålmodig med seg selv og med elevene nå i begynnelsen.

Engasjerte lærere under en oppfølgingsdag i Stange

Vi pratet også om hva som skal til for å lykkes, og flere av lærerne nikker samtykkende da det blir sagt at man må ha nok tid! Fra både kommune, ledelse og lærere må det bli satt av tid til å få dette godt gjennomført. Videre oppfølging og kursing er en god investering for å sikre en varig endring av den pedagogiske praksisen, mener de.

Vi ønsker Stange kommune videre lykke til videre med implementeringen av læringsbrett i skolehverdagen!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.