To Molde-skoler åpnet sine dører!

I begynnelsen av mai åpnet Langmyra barneskole og Bergmo ungdomsskole i Molde sine klasserom for rektorer og ledere fra omkringliggende skoler. Sammen fikk vi se og høre om den positive utviklingen skolen har hatt etter deres digitale satsning.

Rektorer, skoleledere og lærere fra området møttes på ungdomsskolen for å høre erfaringer og inspirerende ord! Fagsjef i kommunen, Ola Ivar Vereide, delte sine forventninger og målene kommunen har satt seg ved digitaliseringen av skolen. Sammen med rektorene for de to skolene delte de erfaringer med de besøkende. Bergmo ungdomsskole har innført 1:1 PC på 8. trinn, og for de som ønsket å lære og se mer om PC-bruk på ungdomstrinnet ble igjen her. Resten dro over til barneskolen.

Langmyra barneskole har innført 1:1 iPad på 1.-2. trinn i samarbeid med oss. «Rikt tilnærmet opplæringen tett til skolen, både metodisk og pedagogisk, slik at det var lett for våre lærere å ta det i bruk i egen praksis,» forteller Margaret Mørk, rektor ved Langmyra barneskole. Hun forteller hvordan skolen har fått et løft etter satsningen, og gleder seg til å se utviklingen videre.

Også lærere fra de to skolene fikk fortelle om sine opplevelser. De delte hvordan opplæringen og digitaliseringen har bidratt til å løfte delingskulturen gjennom samhandling, refleksjon og erfaringsdeling i lærerkollegiet. «Graden av elevaktivitet i undervisningen er større nå enn tidligere da vi brukte de gamle tradisjonelle undervisningsmetodene,» sier en lærer fra 1. trinn. De forteller også at en viktig faktor for dem i denne prosessen er at ledelsen har hatt full tillit til de som lærere, og latt dem gjøre det på sin egen måte, og ikke vært kontrollerende. 

Inspirasjon fra ledere og lærere, og spennende observasjon i klasserommene gjorde dagen vellykket! Vi takker Langmyra barneskole og Bergmo ungdomsskole for besøket.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.