, ,

Ukens tips: Foreldretilgang i Showbie

Det er mange av dere som tar i bruk Showbie i det øyeblikket klasserommet blir heldigitalt. Dette er ikke så rart, ettersom Showbie gir deg de nødvendige funksjoner og verktøy til å organisere klasserommet på en brukervennlig flate. Showbie er i tillegg enhetsuavhengig, og fungerer i både nettleser og som app til blant annet Windows nettbrett og iPad. Informasjonsflyt, underveisvurdering, tilpasset opplæring og muligheten for tett oppfølging er gevinster våre lærere fremhever etter å ha tatt i bruk verktøyet. Nettopp derfor er det i dag hundretusener lærere og elever som bruker plattformen, fra første skoleår og ut ungdomsskolen. I ukens tips skal vi se på hvordan vi kan invitere foreldre til å følge progresjonen til deres barn. Dette gjør vi gjennom funksjonen «Inviter foreldre«.

 

Hva er foreldretilgang?

Når foreldre oppretter sin foreldrekonto får de kun lesetilgang. Det betyr at foreldre ikke kan kommentere oppgaver eller legge til filer, men de vil ha muligheten til å se elevens oppgaver, innleveringsfrister og karakterer. Som standard har foreldre tilgang til elevens portfolio. Videre bestemmer du som lærer hvilke klasser du ønsker at foreldrene kan følge. Dette er et valg du finner under Klasseinnstillinger i hver klasse. Ved å aktivere denne vil foreldre kunne følge sitt barns arbeid, og kun deres arbeid. Når du oppretter nye klasser er denne funksjonen avslått som standard, hvilket betyr at du må gå inn å aktivere funksjonen for de klassene/fagene du ønsker foreldrene skal kunne følge med på.

 

Hvordan gi foreldre tilgang – steg for steg.

Å gi foreldre tilgang har Showbie gjort enkelt gjennom et par trinn. Start med å gå inn på fanen «Elever» på menyen nede til venstre, hvor du får oversikt over alle dine elever. Gå inn på eleven du ønsker å invitere foreldrene til, og bruk punktene under til å guide deg gjennom prosessen.

1. Inviter foreldre ved å trykke på den grønne knappen «Inviter foreldre».

Inviter foreldre

 

2.  Velg ett av alternativene. Ønsker du skrive ut invitasjonene, eller støttearkene som Showbie kaller dem, og sende de i hjem i postmappen til elevene velger du alternativet «Lag et utskriftbart støtteark«. Har du satt opp e-mail på enheten din kan velge du alternativet «Send en e-post» og få støttearket ferdig skrevet i din mailklient og enkelt sende den til foreldrene.

Velg ett alternativ. Lag utskrift eller send mail.

 

3. Hvis du velger «Lag et utskriftbart støtteark» får du to nye alternativer. Her kan du velge å skrive arket ut, sende det som vedlegg i en e-post eller lagre det. Ønsker du å lese støttearket før du sender det eller skriver det ut kan du velge «Se støttearket».

Velg ett alternativ.

 

4. Når foreldrene mottar støttearket registrerer de en foreldrekonto og bruker koden de har fått tilsendt til å knytte seg opp mot kontoen til deres barn.

Eksempel på støtteark.

 

Foreldretilgang er noe du kan ta i bruk for hele klasser, eller enkeltelever. Hvis ikke skolen har en felles rutine på dette er det du som lærer som vurderer behovet. En foreldrekonto, som kun har lesetilgang, kan også bruker for å inkludere støtteapparatet rundt en elev, eksempelvis assistenter eller PPT. Dette må selvfølgelig vurderes i hvert enkelt tilfelle og avklares med både elev og foreldre.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.