, ,

2 dager med ny iPhone, mine første inntrykk

Lækkert!

Så var den da endelig her. «S»-n hoppet jeg over. Det var bare for liten forskjell fra min firer. Men nå etter to lange år med samme telefon var tiden inne for å skifte. Ikke minst med tanke på avkommet som fortvilet ventet på oppgradering til «ny» telefon. Nå, etter to dager med telefonen tenkte jeg å dele min (subjektive) opplevelse med deg.

Før lanseringen hadde jeg edru forventninger til hva Apple skulle servere. Noen ble kanskje litt skuffet over manglende inovasjon, men det ble altså ikke jeg. Her må man bruke litt sunn fornuft. For det første. Da Apple først kom med iPhone og så senere iPad, ble begge produkter som nærmest endret verden – spør bare Nokia hva de synes om iPhone. Det skal utrolig mye ressurser til for å skape og ta slike produkter til markedet. Dernest er det sannsynlig at brukerne egentlig ikke ville satt pris på stadige skifter. Nå tenker jeg ikke på oss som er i forkant og alltid skal ha noe nytt. Vi er ikke representative 🙂

Hvordan opplever jeg så mitt nye vidunder? Vel, for det første så konstaterer jeg at det virkelig er et vidunder. Dette er klart den mest veldesignede telefonen jeg har sett i mitt liv. Den ligger herlig i hånda – her er det ikke et gram plastic. Du får umiddelbart følelsen av dempet eksklusivitet. Den er svart! Alt er gjennomført. Ingen ting stikker ut eller bryter linjene. Kontrasten mot konkurrentene er overveldende, og det føles godt å vite at man har god smak 😉
Størrelsen er også overaskende riktig. Den har blitt litt lengre, en god del tynnere, og lett, materialvalget tatt i betraktning. Telefonen ligger godt i hånda, og kjennes knapt i lommen.

I bruk er det ikke så mange overaskelser, men en rekke forbedringer. Det første en legger merke til er plassen til en ny rad med ikoner, kjekt ettersom min første side var full. Skriving av meldinger går nå enda raskere. Nå er det endelig plass til mine litt store fingre. Det neste som slår meg er den rå kraften som gjør at alt går glattere og jevnere enn noen gang. Galleriet mitt inneholder 2.000 bilder og nå skroller telefonen helt jevnt, alt åpnes på øyeblikket. Til navigasjon har jeg Navigon, som krever mye ressurser for å starte og kjøre. Denne åpner på fjerdedelen av tiden. Kjekt! Det lover godt også for dem som spiller mye – noe jeg dessverre ikke får tid til.
Siri er ingen nyhet, men for meg er det et nytt bekjennskap. Helt greit, faktisk. Det er ikke alltid jeg gidder å tukle for mye med telefonen – særlig fordi jeg er avhengig av lesebriller, og da kan verbal kommando være praktisk. Ble f.eks vekket i morges til riktig tid.
Jeg benytter stadig Airplay både i privat- og jobbsammenheng. Nå kan jeg dele presentasjoner og tankekart direkte fra min iPhone, kjekt.
Med lagringskapasitet på 64GB har jeg nå endelig plass til alt jeg ønsker å ha med av musikk. Utrolig kjekt når jeg er ute av hjemmet. I seilbåten og på hotellrom kobler jeg opp med Bluetooth mot Bose Soundlink.
Foto er viktig ettersom jeg nesten har sluttet å ta med dedikert kamera. Jeg har ikke fått testet i min nye telefon ennå, men det sies å være bra! Gleder meg også til å teste panoramafunksjonen.
Jeg konstaterer med glede at nå kan jeg snakke i telefonen også i garasjen i kjelleren – det kunne jeg knapt med min firer. Dette tyder på bedre antenneløsning – og det er viktig. Håper dette også gjelder mottak av mobilt Internett.

I hverdagen bruker jeg iPad som dataverktøy 80% av tiden. Kombinasjonen av datakraft, «stor» skjerm og mobilitet gjør denne til en fantastisk enhet. Min «gamle» iPhone 4 har levd i skyggen av sin storebror en god stund nå. Men jeg konstaterer litt til min overaskelse, at iPaden har fått ny konkurranse!

Konklusjon
Med iPhone 5 har jeg ikke fått noen revolusjon i lomma. Som teknofreak er jeg kanskje bitte litt betutta over ikke å kjenne rusen av det nye. Samtidig slipper å bruke tid på å sette meg inn i masse nytt. En nyhetens opplevelse ville uansett ha tapt seg i løpet av et par dager. Jeg sitter igjen med et smykke, uten tvil markedets lækreste som peker nese til Nille-telefonene. Jeg trodde jeg ønsket meg en litt større telefon, men konstaterer at denne er helt riktig. Det er telefon jeg skal ha – ikke pad! Denne går umerkelig med over alt. Kraft til å kjøre all verdens apper finnes i massevis, og det kjennes godt å ha enda bedre kamera i lomma til enhver tid.
Jeg er kanskje ikke blitt nyforelsket, men kjenner at kjærligheten er blitt dypere 😉

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.