, ,

Fantastisk mye moro i året som gikk!

Når jeg ser tilbake på året som gikk er det med stor glede at jeg kan konstatere at jeg fortsatt er sunn og frisk uten snev av hjerteproblemer eller annet stressrelatert krøll. Tvert imot smiler jeg når jeg tenker på alt det som jeg har fått vært med på. 2011 ble et merkeår for RIKT!

Vi har kjent Apple lenge, men dette året ble Apple kjent med oss. Jeg tenker ikke bare på at vi som første i Norge har blitt sertifisert til å tilby kurs som Apple Profesional Development. Minst like moro er alle de prosjektene som vi har kunnet gjøre sammen med Apple. Du tror kanskje at høydepunktene var Apples iPad konferanse i Oslo og Valencia, Spania. Ja, det var også moro. Men kommer ikke opp mot hva det er å kunne utgjøre en forskjell for elever og lærere som plutselig får et verktøy mellom hendene som gir en fantastisk mulighet til bedre læring.

Det har også vært moro å kunne ta med seg representanter fra statlige sammenhenger og få vist fram hvor mye læring en kan få ut av digitale verktøy når de bare er tilpasset brukerne og implementert på en skikkelig måte.

Jeg vet ikke hvor mange skoler vi har besøkt dette året. Noen bare dagsbesøk, men i mange tilfeller har vi også hatt gleden av å jobbe sammen med skoler over lengre tid for å sikre god implementering av de nye digitale verktøyene i skolen.

Dette var året hvor vi for alvor kom i gang med samarbeid med kommuner. Det var moro å få skryt av Oslo Bystyre sekretariat. Det var moro å få presseomtale for vårt seminar for kommunale ledere i hele Telemarksregionen. Det var moro å selge inn Connect til flere kommuner som trenger et effektivt verktøy for distribusjon av dokumenter til kommunestyrets representanter. Det er moro når administrasjonssjefen i en kommune spør om det er årlig pris, og vi kan riste på hodet og si, nei dette er en engangspris.

Det er moro å tenke på at Connect for skole nå faktisk er leveringsklart. Her får elever og lærere en fantastisk plattform til samarbeid med mulighet til å dele dokumenter rett fra sin iPad. De få skolene som har sett Connect sier: Må ha!

Det er moro å jobbe på direktørnivå om de gode løsningene i noen av de største konsernene i Norge.

Dette var året hvor vi virkelig fikk forståelse for hvorfor kurs er et fyord! Bare sjeldent oppnår oppdragsgiver det som de egentlig vil ha gjennom å kjøre et kurs på skole eller arbeidsplass. Mestring er et ord vi kan like! Men helt ærlig så er mestring heller ikke godt nok, dersom det ikke leder fram til endring. Som vi pleier å si: Hva vil du vi skal gjøre for deg? Kurs gir en hyggelig opplevelse, mestring en start mens endring er det som gir uttelling. Hva hjelper det vel noen om de får nye verktøy dersom det ikke gir endring?

Det eneste som jeg beklager når jeg ser tilbake er at det etter hvert ble så liten tid til blogging. Men det får så være, når en har det så moro!

God jul, og bli gjerne med oss inn i et Godt Nytt År!

2 replies
 1. Jan Gamre
  Jan Gamre says:

  Takk for fin oppsummering, Erling.

  2011 ble året hvor jeg engasjerte meg i RIKT. Og det har vært litt av en reise:)
  Jeg deler gleden over hva RIKT har fått til, spesielt å bistå til endring ute i klasserommene. Endring som elevene får del i. Lærere som mestrer sin rolle, organisasjoner som blir lærende organisasjoner.

  2012 blir et minst like spennende år for min del. Det er flere spennende prosjekter avtalt, og i tillegg er det mye spennende på blokka:) RIKT vil sprenge grenser for hva man trodde var mulig å få til. Dersom en organisasjon har bruk for litt «oppmykning» i måten å jobbe med IKT, – da er RIKT definitivt en partner å snakke med.

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] January 15th, 2012 Erling Leave a comment Go to comments Vi har tidligere skrevet om hvordan 2011 ble for oss. Dersom vi ser oss tilbake og trekker streken videre inn i framtiden ser vi utrolig mye moro, og […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.