Greit med trådløs synkronisering/backup til egen PC/Mac

Som jeg har skrevet andre steder på denne bloggen er det ikke å anbefale å bruke iCloud til backup av din iPad eller iPhone. Dette gjør du enkelt mot din lokale maskin enten den er Mac eller PC.
Og nå som vi har iOS 5.x gjøres dette selvsagt trådløst!

Men Apple har et brennende ønske om at vi skal bruke iCloud og de har lagt inn et par småtriks for at du ikke så enkelt skal skjønne hvordan du kommer i gang med lokal backup. Jeg har derfor laget en liten guide til deg slik at det blir enkelt.

Det kan hende at du må oppdatere iTunes som første stepp – dersom du får tilbud om dette når du starter iTunes så gjør det! Så må du sørge for at din iPad/iPhone er oppdatert med en versjon av operativsystemet som er 5.0 eller nyere. Dersom du er usikker på dette starter du din iTunes, kobler til iPad med USB kabel og velger knappen som heter ”Oppdater”. Dersom det ikke er noen knapp som heter Oppdater, men ”Søk etter Oppdateringer” så har du siste versjon.

Se bildet og kryss av som jeg har gjort for ”sikkerhetskopier til denne maskinen”. Dersom du deler PCen din med andre kan du også velge å kryptere din sikkerhetskopi slik at ikke andre kan få tak i innholdet. Det neste du må gjøre er å krysse av for ”Synkroniser for iPadenheten over Wi-Fi”. Trykk knappen nederst til høyre hvor det står ”Bruk”. Deretter ”Synkroniser”. Det kan hende at synkroniseringen tar svært lang tid – opptil en time avhengig av hvor mye innhold du har på enheten og hvor lenge det er siden sist synkronisering. Da skulle en tro at alt var OK, men det er det faktisk ikke! Det enkleste er nå å avslutte iTunes helt, og så starte det på nytt. Så må du synkronisere enda en gang mens du er koblet til med USB-kabel!

Nå er du klar. Neste gang du vil synkronisere starter du bare iTunes, sørger for at din iPad er på samme nett og vips, du ser din iPad under iTunes uten at du er koblet på med kabel. Nå kan du også dra musikk og filmer på iTunes og slippe dem på din iPad under enheter og innholdet overføres trådløst til din iPad. Men viktigst av alt er at du enkelt kan gjøre backup ved å trykke ”Synkroniser” nederst til høyre på skjermen. Du kan også velge å starte synkroniseringen fra din iPad. Gå i tilfelle til Innstillinger, Generelt, Wi-Fi-synkronisering. Husk bare at iTunes må kjøre på din datamaskin før du setter i gang.
Nå har du fått enkel og gratis trådløs backup av din iPad, og kan gå rolige tider i møte, i trygg visshet om at ditt innhold er sikret. Skulle du være så uheldig å miste eller knuse din iPad kan du enkelt gjenopprette siste backup til ny enhet.

Dersom du fant denne posten nyttig så er det fint om du markerer det ved å trykke ”like”. Da hjelper du de andre leserne med å finne fram til det stoffet som har høyest verdi. Takk!

4 replies
 1. Sissel
  Sissel says:

  Hvordan/hvor finner jeg igjen innhold fra min iPhone på iTunes/pc’n når jeg har oppdatert enheten? Bilder osv…?

  Svar
 2. Solveig
  Solveig says:

  Hei. Takker for gode råd. Nå har jeg synkronisert min iphone 5 som jeg forøvrig er helt fersk på…Men, etter synkroniseringen får jeg ikke åpnet mail på pc og ikke eks facebook på telefonen. Tips mottas med takk. Jeg får på telefonen beskjed om at nettverket ikke er tilkoblet, men det er det jo….???

  Svar
 3. Erling
  Erling says:

  @Solveig
  Hallo. Her ser det ut som om det er flere ting som skjer samtidig. Når det kommer til mail på PC så vet jeg ikke – prøv å starte på nytt, det pleier å løse det meste 🙂 Når det kommer til iPhone (og iPad) som er opprettet fra en tidligere profil som det du har gjort her så er det greit å være klar over at alt overføres unntatt passord. Du må med andre ord skrive inn alle passord på nytt. Det vil nok gjøre susen håper jeg 🙂

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] iPhone. Mine tanker får de aldri! Backup gjør jeg selvsagt, og det trådløst opp mot min PC (her er oppskriften på hvordan du setter det opp). Jeg synker selvsagt heller IKKE mine dokumenter og data opp mot […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.