Med Bridge Constructor kan elevene designe og bygge broer, lære om krefter og hva som gjør konstruksjoner sterke og stabile innenfor et gamification konsept. Noen timer investert i denne aktiviteten gir både individuelle erfaringer samtidig som de ulike løsningsforslagene formelig «roper» etter deling og refleksjon for å øke læringsutbyttet ytterligere. Med et minimum av organisering ligger alt til rette for høy læringskurve innenfor fysikk og konstruksjon i klasserommet. I RIKT har vi lekt oss gjennom konseptet, hvem sa at læring ikke kan være gøy?

Bridge Constructor byr på hele 40 stk broer som skal bygges med minimalt budsjett og med en gradvis øking av vanskelighetsgrad. Du får selvsagt poeng etterhvert som du består testene, og nye prosjekter åpner seg litt om litt. Du velger om du skal teste broene dine med personbiler eller med lastebiler. Sistnevnte gir selvsagt høyest poengsum, men det skal også langt mer til for at broen blir stående. Lastebilene er syretesten.

Det er skikkelig artig å teste ut broene umiddelbart etter byggingen. Utviklerne har bygget inn faktiske likninger som viser hvordan konstruksjonene utsettes for krefter. Det lyser rødfarge i sanntid i de delene som utsettes for de største kreftene. Når en bro bryter sammen er det alltid der det lyser mest rødt. Du lærer rimelig raskt at det ikke lønner seg å slurve med trekanter. Ved å gjøre stresstestene over projektor kan hele klassen være vitne til hvordan ulike løsningsforslag utsettes for kreftenes påvirking.

Her går det det riktig galt. Løsningsforslaget gir etter for kreftene fra lastebilene. (Personbilene gikk over denne brua, men ikke de tyngste bilene).

Spillet har akkurat det du forventer av progresjon i vanskelighetsgrad og kompleksitet. Etterhvert blir avstanden i kløftene større, og du får lov å ta i bruk andre materialer. Stål og betong gir definitivt mer bærekraft enn trevirke. Brukerne møter også varierende miljø, by, strand og fjell. Hele tiden må man bruke materialer innenfor et litt stramt budsjett. Det gjør at utfordringene består også når man begynner å mestre sammensetninger av trekanter med stadig mer kreativ karakter.

Spillet fungerer strålende på iPad og iPad mini. Vi testet også med iPod touch og iPhone. Det fungerer på små skjermer, men vi anbefaler iPad mini og storebroren. La byggingen begynne!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] pusten fra Apple. RIKT har vært innom temaet Gamification flere ganger, sist med artikkelen “Lær om krefter og konstruksjon” hvor jeg testet spillet Bridge Constructor. I min iver etter å utforske temaet har jeg […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.