, ,

Norsk algebra app med suksess!

Dragon Box er en spillbasert matte app utviklet av lærer ved Elvebakken i Oslo, Jean-Baptiste Huyhn. Appen gjør det svært bra på App store og har gode salgstall både i Norge og USA. Den er utformet for privatmarkedet internasjonalt, men gjør en god jobb også i klasserommet. Appen lar brukerne lære likninger og algebra innenfor en spillbasert erfaringsverden. 30% av brukerne lærer betydelig med algebra bare i løpet av en time melder Aftenposten. RIKT har testet, og vi liker hva vi ser.

Aftenposten har gjort et TV innslag på Elvebakken som er vel verdt en titt før vi går videre.

Det er svært gledelig at norske innholdsleverandører leverer godsaker for tiden. Aktører vi har omtalt utenom forlagene er bl.a. SnowCastle som gjør det bra med sin eventyrbok Hogworld. Bendik Stang hos SnowCastle inspirerte meg til å skrive om vellykket mestringsstrategi i spillproduksjon. De viktigste kriteriene er at det er ufarlig å feile, det er tilpasset mestring hele veien, samtidig som spilleren stadig får belønninger. Utfordring og belønning driver brukeren til neste nivå.. og neste nivå. Slik er det også med Dragon Box. Gode spillutviklere har en følsomhet for å bevare spillerens motivasjon.

Appen begynner enkelt og greit med en hovedoppgave. Isoler boxen på den ene siden. Grafikken er utformet slik at du må langt ut i nivå 2 før du skjønner at dette har noe som helst med matematikk å gjøre. Gradvis endres begrepene slik at du først på nivå 5 løser likninger med tradisjonelle begreper. Da er brukeren allerede drillet i metodikken, slik at begrepene ikke står i veien. I tillegg til å isolere X er det viktig å fjerne unødige objekter og det skal skje med færrest mulige trekk. Du får stjerner for hver av de 3 måloppnåelsene innenfor hver oppgave. Og du avleser enkelt hvor mange stjerner du har oppnådd på hvert nivå. Dragon Box har 100 stk oppgaver, 20 stk på hvert nivå. Dragon Box+ har 100 stk bonusoppgaver i tillegg, og koster derfor det dobbelte.

Dragon Box kommer også til PC/Mac via webleser. RIKT har gjort en liten kikk og vi ser at de vil komme i mål med dette også, men det er ikke klart når det blir lansering på webløsningen.

Pris på appene er hhv kr 21,- og kr 42,- Dette er halv pris i en periode fra lansering, og det er derfor ventet at prisene vil stige lenger fram. Appene er universale og fungerer på iPad, iPhone og iPod touch. Har du kjøpt appen kan du laste ned til opptil 10 enheter på husstanden. På de små skjermene er det noen ganger lett å treffe feil når jeg drar ut objekter, men det fungerer overraskende bra her også.

Jean-Baptiste forklarer at Dragon Box ikke erstatter læreren, men at den er et fantastisk supplement. Han påpeker at spill og lek er mye lettere for elevene å gripe enn lange forklaringer med ord. Ord står lett i veien for elevenes læring. Hans drøm er at elever skal oppdage matematikk på egenhånd. Med seg på laget har han fått med seg investorer fra Opera Software miljøet.

I RIKT har vi god tro på dette prosjektet og vi anbefaler skoler og foreldre til å kjøpe Dragon Box. Vi istemmer de gode kritikkene.. Løp og kjøp før prisene settes opp.

3 replies
  1. Odin Nøsen
    Odin Nøsen says:

    …og siden dere nevner PC/Mac-utgave er det vel på sin plass å si at DragonBox og DragonBox+ også finnes til alle Android-enheter i Google Play 😉

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] 1 Det mangler ikke på apper til matematikkfaget. Men det er litt avstand mellom apper som både gir god følelse av kvalitet og som gir mulighet for tilpasset progresjon. Jeg har plukket ut 3 apper som fungerer bra på min 10-åring. De har litt ulik opplevelse og du setter vanskelighetsgrad etter egne ferdigheter. Mulighetene for progresjon er gode i alle disse. De har lav brukerterskel som seg hør og bør på en iPad. En av disse kan brukes langt inn i ungdomsskolen. Se også RIKTs omtale av den nye norske spillbaserte appen Dragon Box […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.