Skedsmo kommune har takket ja til et omfattende prosjekt for sine musikklærere. I løpet av våren 2012 leveres et kompetansehevingsprogram med til sammen 9 samlinger i regi av RIKT. Kommunen satser på iOS på musikkrommet og lar lærerne få et skikkelig løft i digitale ferdigheter i musikk. Lærerne blir utstyrt med iPad, programvare og tilbehør, – mens RIKT veileder og trener lærerne for å beherske verktøyene.

Gjennom høsten har Skedsmo hatt tett dialog med RIKT samtidig som kommunen har gjort en grundig intern prosess med faggruppa i musikk. Kommunen har en erkjennelse av at de trenger å gjøre noe med de digitale- ferdighetene og verktøyene i musikkfaget. RIKT ble utfordret til å skissere et opplegg og har utarbeidet et unikt opplæringsprosjekt.

Jan Gamre er utdannet musikkviter og har jobbet som musikklærer på ungdomsskole. Han er sertifisert for å trene lærere for Apple. I tillegg har han erfaring som bandmusiker og erfaring fra musikkproduksjon. Ved siden av Jan har RIKT fått bistand fra Eldar Skjørten.

RIKT har utviklet et helt unikt opplegg for musikkrommet. Heretter kan skoler få bistand til å løse digitale ferdigheter i musikkfaget innenfor levelige økonomiske og kompetansekrevende terskler. RIKT bistår slik at tersklene er lave mens gevinstene er høye.

(Oppdatering 23. feb 2012) Etter 2 stk samlinger har alle musikklærerne lært seg GarageBand og gjort sine første musikkinnspillinger. Alle får til å bruke verktøyet. To personer fra kommunens kulturskole er også med blant deltakerne. Nå har gruppa også tatt i bruk Connect for å utveksle erfaringer, dele kursinformasjon og å laste inn hjemmeoppgaver. Connect er et internt sosialt nettverk med dokumentdeling, – også levert av RIKT. Connect ivaretar behovet for delingsarena på mobile enheter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.