Årets julegave fra Rikt til skolen i Pakistan

Dette er noen av de 120 barna på skolen i Pakistan som vi støtter.

Dette er noen av de 120 barna på skolen i Pakistan som vi har støttet i flere år.

Som i de siste årene har vi også i år gitt en gave til skolen i Pakistan som vi støtter. Mange av skolens elever kommer fra fattige hjem, og har en vanskelig livssituasjon. Noen av barna har også mistet sine foreldre.
Det ene året fikk vi bygget tak til skolen, neste år satt inn både vinduer og dører. Hva vi gir til skolen avhenger av hva vi skaper av overskudd i selskapet og vi ser allerede nå at 2015 vil gi et økt overskudd. På dette grunnlag tok vi kontakt med de norske misjonærene som driver skolen i Pakistan. Skolebygget står mer eller mindre ferdig, men den store utfordringen nå er driften av skolen fikk vi vite. På grunn av presset økonomi er lønningene lave, og flere lærere har sluttet pga tilbud om ny jobb med bedre betingelser. Nå er den økonomiske situasjonen ekstra presset.

Da er det svært gledelig å kunne overføre 50.000 som akutthjelp til skolen – som et forskudd på den gaven som kommer. Det er en beslutning i Rikt at 20% av overskuddet går til skolebygging og -utvikling i utviklingsland.

Senere i vinter vil vi forsøke å besøke skolen for å sa hva som kan gjøres for også å bidra til å løfte læringsarbeidet på skolen. Vi har deretter en intensjon om på samme måte som i Norge styrke læringsarbeidet gjennom opplæring og trening av lærerne.

Vi ønsker også å utstyre skolen med generator, Internett samt projektor og en iPader i hvert klasserom for at de skal ha noe av den tilgangen til ressurser som vi i Norge tar for gitt. Da kan vi også opprette kontakt mellom skolen i Pakistan og oss i Norge. Dette vil bl.a. gi spennende muligheter for knytte kontakt med en norsk skole.

Dersom flere vil stå med i dette spennende arbeidet så ta kontakt med Erling i Rikt.

Du kan lese tidligere bloggpost om satsingen her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.