Hvorfor skoleledernettverket Change!

Fra skolebesøk på Honywood 20 januar 2016.

Fra skolebesøk på Honywood 20 januar 2016.

En rekke skoleledere og – eiere ser behovet for gjennomgripende endring i skolen. Man har innsett at det ikke er tilstrekkelig å basere seg på strukturer og metodikk som er forankret i forrige århundre. Vi lever i et samfunn hvor nesten alle arenaer har blitt digitalisert og gjennomgått store endringer som følge av den effektiviseringen som dette gir. Det regjeringsoppnevnte utvalget ledet av Sten Ludvigsen har konkludert at gjennomgripende endringer må til i skolen for at den skal kunne være rustet til å gi elever et grunnlag for å møte framtidens kompetanseutfordringer.

Du kan melde deg på nettverket her.

Samtidig finnes det knapt noen institusjon i vårt samfunn som er så motstandsdyktig for endringer som nettopp skolen. Alle har vi gått i den samme enhetsskolen noe som har gitt politikere, byråkrater, forskere, journalister, foreldre, skoleeiere, skoleledelse, lærere og elever samme mentale modeller. Ethvert forsøk på å bryte med det etablerte får derfor raskt motstand fra en rekke av interessegruppene i og rundt skolene.

I et slikt miljø er det krevende å drive fram innovasjon. Første utfordring er å få øye på veien å gå. Deretter må man stå opp mot den motstanden man får så snart man forsøker å gå utenfor det etablerte sporet. Da er det viktig å ha et fellesskap rundt seg som inspirerer.

Kjell Atle Halvorsen taler på konferansen Change1 i London 22 januar 2016

Kjell Atle Halvorsen taler på konferansen Change1 i London 22 januar 2016

Vi har sett behov for et nettverk for skoleledere og -eiere som ønsker innovasjon. Derfor har vi nå gått i spissen for å danne nettverket Change!
Her vil du finne både inspirasjon og støtte til innovasjon i egen skole.

I oppstarten ser vi for oss ca 4 samlinger i året. Vi vil kunne møtes til konferanse i Norge hvor vi har leid inn foredragsholdere samt inspirerer hverandre gjennom å dele erfaringer fra egen virksomhet. Vi vil også arrangere turer til utlandet for skolebesøk og til konferanser som har høy aktualitet.

Nettverket baserer seg på finansiering av de som til enhver tid har meldt seg på de enkelte aktivitetene. Medlemskap er kostnadsfritt og uten bindinger av noe slag.

Vi håper at du som ser behovet av innovasjon i skolen blir med. Du vil få informasjon om de arrangementer som vi til enhver tid planlegger. Disse velger du å melde deg på etter hva som passer.

Arrangementet i London 20-22 januar er et godt eksempel på samlinger som kommer til å være i nettverkets regi. Neste samling blir trolig i tilknytning til NKUL rundt 10. mai.

Du kan melde deg på nettverket her.
På samme side kan du også allerede nå reservere plass til London 25-28 januar neste år.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.