"Kontoret" akkurat nå

Utsikt fra "kontoret" akkurat nå

Her sitter jeg i seilbåten ved brygga i Råde et sted. Bølgeskvulp mot båtsiden, lett gynging – kan ikke annet enn å storkose meg med en kopp nytrukket kaffe. Er egentlig på vei hjem til Lillestrøm etter gjennomført kurs på en skole i Fredrikstad. Med iPad på fanget har jeg sjekket epost og sosiale medier. Jeg siger litt lengre ned i sofaen, setter på noe musikk og leter etter god grunn til å bli. Jeg kan jo skrive neste blogpost..

Og sånn har det blitt. Det er ikke kritisk å være på kontor eller hjemmekontor eller på klasserommet for den saks skyld så lenge jeg har med meg min iPad. I løpet av sekunder er jeg på mobilt Internett. Nå har jeg verden i lomma, eller skyen om du vil… PCen på kontoret er synkronisert mot skyløsningen så alle filer er innen rekkevidde, bare et par klikk på skjermen.
Det er utrolig spennende å tenke på konseptet som vi jobber med. Vi er allerede der at vi kan tilby skolene en privat skyløsning. Her får skolen alt de kan drømme om av sosiale medier sammen med fillagring. Og alt nåes på en iPad, smartphone, PC, Mac. Hjemme, på skolen, i båten…
Helt ærlig, jeg er overbevist om at dette er en del av nøkkelen for morgendagens skole. Gi elevene en plattform til samarbeid, et sted de kan uttrykke seg i skolesammenheng, et sted å være kreativ innenfor trygge rammer. I dag sitter de på skolen med sine telefoner og surfer på Facebook. På tide med en løsning god nok til at de sitter hjemme og surfer på skolenettet?

Og for ordens skyld. Ingen del av denne posten med bilde er gjort med andre hjelpemidler enn min iPad.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.