Vi i RIKT har gitt vår julegave på kr 40.000 til et skolebygg som er under oppreising i Pakistan. Dette er en skole for barn som på forskjellig vis har det vanskelig. Vi kjenner personlig initiativtager og vet at alle pengene blir brukt direkte i prosjektet uten at noe blir borte i administrasjon. Dersom det er andre som vil knytte seg til dette prosjektet så er det bare å ta kontakt med oss.

Dette skrev Hans Petter og Grethe Øksenholt (initiativtagere) til oss i RIKT da de fikk nyheten om gaven:

Til ansatte I RIKT AS
Vi fikk denne gledelige nyheten i går at dere vil gi denne julegaven til vårt arbeidet her i Asia. Vi er så takknemlig til dere alle!
Poiema Achievers skole (tidligere kalt St. Steven skole) i Punjab-provinsen i Pakistan ble grunnlagt i 2010 med støtte fra Pakistans minister Shasbaz Bhatti, sjef for minoritetene i Pakistan. Dessverre ble han skutt i Islamabad 2. mars 2011 av ekstremister fordi han hadde motsatt seg den gjeldende kontroversielle blasfemiparagrafen i landet. Siden mars 2012 har vi tatt det fulle økonomiske

Modell av skolebygget, hvordan det skal bli.

ansvaret for denne skolen. Poiema Achievers Skolen har 130 elever som kommer fra vanskeligstilte familier, noen har ikke familie i det hele tatt. Den daglige driften er ledet av lederen for vår arbeid i Pakistan, pastor Ansab. Det blir undervist i alle fag som er vanlig i en barne- og ungdomsskole og elevene får også kjennskap til Bibelen. I april 2013 Kjøpte vi tomten som denne skolen ligger på, og vi er nå i ferd med å bygge ett nytt skolebygg. Tidligere har de fleste av barna fått undervisning

Bilde av skolebygget tatt for noen få uker siden.

utendørs under en enkel teltduk. Punjab provinsen lider av ekstreme temperaturer med sommeren stiger til 50°C og vinteren kan falle ned mot 5°C.
Den totale kostnaden på den planlagte bygningen er rundt 370 000 kr. Vi har nå godt over halvparten av pengene. I de siste månedene har byggingen stoppet helt opp pga av manglene økonomi. Takket være denne gaven fra dere kan vi nå ta fatt igjen. Det som vi trenger å gjøre først er det elektriske og å sette inn dører og vinduer. Det er også en del betongarbeid som gjenstår. Dere hjelper oss godt i gang med dette! Tusen takk til dere alle!
Ønsker dere alle en fin jul og ett framgangs rikt godt nyttår!

Hans Petter og Grethe Øksenholt

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.