,

Herlig ferieopplevelse i Donau delta, anbefales!

Utsikt fra hotellvinduet

Akkurat nå har jeg en opplevelse som er så pass bra at jeg velger å dele den med deg selv om den ikke har noe med hverken skole eller iPad å gjøre.
Jeg er i Romania som du kanskje vet, og nærmere bestemt i delta. Der hvor Donau renner ut i Svartehavet. Takket være gode venner bor jeg på et hotell i en liten by som heter Mahmudia på breden av Donau. Hotellet er helt nytt, og innehas av noen venner av venner. Helt herlige folk som får en til å føle seg hjemme. De har 9 rom til utleie, de fleste med 2 senger, og noen med 3. Her føler du deg hjemme med en gang, og det er nytt, rent og pent. Sa jeg noe om prisen – den er på 30€ pr døgn, for dobbeltrommet! Dersom du velger hele uken er det 185€.

I dag ble vi tatt med på sightseeing rundt i delta. Vi hadde litt uflaks ettersom vi ikke fikk sett de store flokkene med pelikaner som bruker å være her, men vi fikk da sett en og annen pelikan. Samt et yrende fugleliv forøvrig. Absolutt verdt et besøk. Båten ble ført av innehaveren av hotellet, og man føler mer å være sammen med venner enn at det er forretning. En dag ut med båt koster deg 100€. Dersom du ønsker kan de også ta deg til kysten der hvor Donau møter Svartehavet. Det skal etter sigende være flotte sandstrender der, og ikke spesielt folksomt.

Byen er usminket rumensk, på godt og vondt. Her ser du de forferdelige blokkene fra kommunisttiden, og her finner du de ekte menneskene med de åpne hjertene. Som sagt er det ikke noe å si på hotellet som vi bodde på – det holdt god standard! Dersom man velger å gå 10 min ned til sentrum finner en et større hotell, fint, men uten samme sjarme. Her er imidlertid en god restaurant, og et stort svømmebaseng hvor man kan tilbringe solfylte timer.

Sesongen er fra april til oktober. Dersom du liker å fiske får du et supert utgangspunkt. På høsten er det kreps. Eieren er entusiast og arrangerer fisketurer om du vil. Er du jeger og vil på villsvinjakt arrangeres også dette.

For å komme hit tar man enten fly til Bucuresti eller aller helst Constanta dersom du finner fly som går dit. Så er det tog til Tulcea, og der blir du hentet av hotellets personale. Ev kan de hente deg på flyplassen. Dette kan du avtale med dem når du bestiller. De snakker engelsk og fransk.

Dersom du har lyst til å oppleve en annerledes ferie anbefales du herved Donau Delta og Pensiunea Delta Rustic.
Du finner bilder og mer info om hotellet her.

God fornøyelse!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.