, , ,

Lykkelig med billig mobilt Internett i utlandet

Vodafone ble løsningen for meg.

Jeg er nå i Romania på ferie. Vi har et hus på landsbygda hvor vi skal tilbringe litt tid. Vi skal dessuten farte litt rundt, og mobilt Internett er en betingelse. Tenkte å dele min erfaring herfra ettersom det kan gi deg den hjelpen du sannsynligvis trenger der hvor du skal.
For det første, å bruke norsk SIM i utlandet for mobilt internett er som de fleste nå vet, dyrt. Løsningen er enklere enn du tror. Skaff deg et lokalt SIM kort – forhåndsbetalt. Jeg fant fram til Vodafone. Er du heldig finner du noen som snakker engelsk, eller som i det minste ønsker å hjelpe. Er det ingen som kan språk, så be om å at de ringer kundeservice. Eller du kan gå til neste utsalg. Snakk med ekspeditøren eller kundeservice om hva som er beste løsning for mobilt Internett på foråndsbetalt kort. Har de ikke noe som er OK, så gå til konkurrenten. Her i Romania viste det seg å bli litt komplisert. Forhåndsbetalte SIM i micro format er nemlig ikke tilgjengelig. Og det er det du trenger til iPad. Workaround ble å kjøpe et vanlig forhåndsbetalt kort for å nummer, og så «miste» SIM-kortet for å erstatte dette, denne gang som et micro SIM. Det kostet 2 Euro ekstra, men pytt. Neste steg var verre. Jeg ble nødt til å sette SIMen inn i en telefon, og aktivere Internett. Det trenger du kanskje hjelp til i butikken – så ikke gå ut før du har forsikret deg om at alt fungerer. Jeg måtte i tillegg kjøpe litt mer kreditt til kortet, og det hele kom på 10€, knappe 80 kroner. Men nå har jeg aktivert 250 MB trafikk noe som ville kostet meg 612 kroner over Telenors SIM. 250 MB holder fint til en uke med vanlig surfing, sjekke vær, lokale severdigheter og lese/ sende epost. Men glem å laste ned film – det er for store filer.
I mitt tilfelle dersom dette ikke er nok, kan jeg aktivere nye 250 MB for nye 5€, men da må jeg ta kontakt med kundeservice på nummer 222.
Jeg hadde planlagt å bruke kortet i min iPhone og så dele Internett med alle i familien. Men det viste seg ikke å være mulig. Deling er skrudd av fra operatøren på forhåndsbetalte kort her nede.

Dersom du synes det høres voldsomt ut, eller du gruer deg, det hele var gjort på 15-20 minutter. Og det er absolutt verdt det! Nå blogger jeg, holder kontakt med venner, sjekker Faceboook og har full kontroll med værmeldingen – alt fra en solstolen på terrassen.
God ferie!

Og du, husk å stem på denne posten øverst på siden. Det er viktig fordi du hjelper andre til å finne fram til de gode postene.
Så er det mer inspirerende for meg. Ikke rare prisen å betale for alle de måltidene som serveres her – forøvrig gratis! Takk!

4 replies
  1. Anne Karin Dale
    Anne Karin Dale says:

    Interessant blogg, om mange spennende temaer! Er i startgropa for å kjøpe iPad, og tenker å bruke iPhonen som 3G istf innebygd i pad’en. Hva tenker du om det? ps. Ikke i utlandet veldig ofte, mest på hytta på Sørlandet, og i bilen rundt omkring.

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] meg kr 90 for de 2 ukene. Veldig greit å kunne være online og slippe å engste seg for kostnaden. Her kan du lese om hvordan jeg løste dette i Romania. En annen forutsetning for meg for å kunne jobbe effektivt […]

  2. […] Selv her ute er det 3G mobilt Internett, og jeg har selvsagt skaffet meg et lokalt SIM for å ha billig Internett til min iPad. Som jeg har fortalt i en annen post har jeg reist på ferie i år uten PC. Men med ipad har jeg […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.