, , ,

32 GB ekstra lagringsplass til din iPad, trådløst!

På størrelse med en iPhone og bare 78 gram

iPaden min gikk full omtrent en måned etter at jeg kjøpte den – jeg hadde vært dum nok til å kjøpe en med bare 32 GB. Etter dette har jeg stadig måtte gå gjennom for å slette for å gjøre plass til nye apper. Det har selvsagt aldri vært plass for meg til å ha musikk eller mange filmer på den – det er det ikke plass til. Så hva kan jeg gjøre, kjøpe ny?
Neida, i alle fall ikke dersom vi skal tro Kingston. De har nemlig kommet med løsningen for sånne som meg. En nettverksdisk med enten 16 eller 32 GB ekstra lagring – Wi-Drive.
Reklamen sier den kommuniserer med iPad, iPhone og iPod Touch over WI-FI. Attpåtil er det innebygget batteri som skal gi 4 timers drift slik at du kan ha den med på kundemøte, tur, i seilbåten osv. Om ikke dette er nok skal 3 brukere kunne være koblet til samtidig.
Selvsagt måtte jeg ha en, pris kr 999.

Spent pakket jeg den opp og koblet den til PC-en med den medfølgende USB-kabelen. Dermed satte den i gang med å lade. Nå var det bare å trekke inn de filene til Wi-Drive som jeg måtte ønske via filutforskeren. På samme måte som til enhver pendrive eller ekstern harddisk. Bare å trekke mappene rett over. Filmer gikk over, musikk og en rekke dokumenter som er kjekke å ha.
Etter at den hadde ladet ferdig, koblet jeg fra og skrudde på WI-FI. iPaden fant den, og jeg koblet meg rett opp som et hvilket som helst trådløst nettverk – kult. Jeg hadde lastet ned appen som er gratis, og den fant Wi-Drive med en gang. Det første jeg gjorde var å gå til instillinger og sette sikkerhet WPA2 med passord. Nå kunne jeg senke skuldrene. Det er ikke akkurat smart å gå med en WI-FI nettverksdisk i lomma som er pip åpen.
Så kom skuffelsen. Neida – jeg fant alle mappene og filene, men ikke en av mine filmer kunne spilles. Alle var AVI. Wi-Drive støtter nemlig bare Native iOS File Formats:
Audio: AAC, MP3, WAV
Video: m4v, mp4, mov, Motion JPEG (M-JPEG)
Image: jpg, bmp, tiff
Document: pdf, doc, docx, ppt, pptx, txt, rtf, xls

Kult design i appen, men skuffende lite funksjonalitet.

Neste skuffelse er at man ikke kan laste opp filer til boksen, og man kan heller ikke laste innhold ned til iPad – bare vise det. Men har du rippet filmene dine i riktig format så spiller de som en drøm på iPaden, musikk og bilder ikke noe problem, og dokumentene får du lest – men ikke endret.
Så stusser jeg på en ting til – den blir så varm at du med fordel kan bruke den som lommevarmer en kald skitur. Og det tærer selvsagt kraftig på batteriet. Lurer på om det er min det er noe galt med? Dersom andre har erfaring med temperaturen setter jeg pris på tilbakemelding.

Konklusjon: Til konsum er denne bra – med unntakt av de begrensninger på film som jeg har nevnt. Det er snadder at opptil 3 enheter kan være koblet opp samtidig og lytte til forskjellig musikk via sine iPhoner eller iPader – eller se film. For den som reiser mye og vil ha med seg litt ekstra både å vise kunder og til underholdning på hotellrommet er denne super. For ikke å snakke om til lange bilturer med barn og iPad i baksetet. Og det er ikke vanskelig å rippe dine DVDer slik at du kan ta de med deg – det har jeg forklart i denne posten.

Men har du krav om å bruke den som en vanlig harddisk med opp- og nedlasting til iPad/iPhone blir du skuffet.
Disse begrensningene henger kun sammen med hvilke funksjoner Kingston har valgt ikke å støtte i programvaren. Jeg tipper derfor at framtidige oppgraderinger vil by på både opplasting og nedlasting slik at man kan bruke Wi-Drive uten nevnte begrensninger. Og at det er mulig har jeg allerede funnet ut 😉

Som alltid – dersom du setter pris på de postene som serveres her så er det fint om du trykker tommel opp øverst på siden. Det hjelper andre til å finne fram til det gode innholdet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.