Eksempel på mobilt kontor

Da var det gjort! Mine første 2 uker uten PC. Og det gikk som en drøm. Ikke at jeg var engstelig på forhånd, men man vet jo aldri. Nå er dette egentlig en ikke-sak ettersom jeg jo hadde med meg iPad. Og dermed følte jeg meg godt dekket. Men litt lurer man jo, og så er det jo så mange som hevder at bruk av iPad er begrenset til litt surfing og lese epost.
Jeg må tilstå at jeg jobbet litt i ferien. Det er ikke bra, men dermed kan jeg unne meg litt lengre ferie. Jeg har blogget, lest og svart epost, og jobbet med planlegging av høstens aktiviteter. Jeg fikk også jobbet videre med noen kundecase som skal settes i gang ved skolestart.
Ikke et øyeblikk har jeg savnet PC-en. Tanken har ikke streifet meg en gang. Hadde jeg hatt den med så hadde den ikke blitt brukt, så enkelt er det. Det hender jeg savner større skjerm, og noen ganger er det litt enklere å jobbe på nett med en PC. Men dette oppveies mot iPadens supre egenskaper som virkelig kom til sin rett på turen.
Den er så liten og lett at den ble med over alt. Med innebygget mobilt internett var jeg alltid på, sømløst. Det som jeg nok setter mest pris på er det umiddelbare. Det tar bare et sekund å slå på og fortsette der jeg slapp. På samme måte er det bare å slå av når som helst. Det som jeg jobber med lagres fortløpende og jeg trenger ikke være redd for å miste noe.

Nå er jeg hjemme, og sitter på terrassen og skriver dette – på min iPad. Laptoppen får hvile en stund til 🙂

Som kjent er det svært dyrt å bruke norsk abonnement på mobilt Internett i utlandet. Derfor skaffet jeg meg et lokalt SIM som kostet meg kr 90 for de 2 ukene. Veldig greit å kunne være online og slippe å engste seg for kostnaden. Her kan du lese om hvordan jeg løste dette i Romania.
En annen forutsetning for meg for å kunne jobbe effektivt med iPad er at jeg bruker trådløst tastatur når jeg skal skrive en del. I denne posten deler jeg med deg hvordan du kan jobbe effektivt med eksternt tastatur.
For deg som vil bruke iPad effektivt finner du noen nyttige tips her.

Har du noen hyggelige ekspempler på bruk av iPad i ferien, eller kanskje støtt på noen problemer så er det supert om du deler dette med oss andre!

Og du, husk å stem på denne posten øverst på siden. Det er viktig fordi du hjelper andre til å finne fram til de gode postene.
Så er det mer inspirerende for meg. Ikke rare prisen å betale for alle de måltidene som serveres her – forøvrig gratis! Takk!

2 replies
 1. Anne Landaas Eriksen
  Anne Landaas Eriksen says:

  Hei, du!
  Da er padda kommet i hus hos meg og den er kjekk, den:)
  Savner dog at den støtter Java….jeg kan bl.a. ikke handle alle steder med visa på nettet, for mange steder blir en slust inn til Bank-id – og da trenger du Java.
  Har også funnet ut at den ikke støtter rullefelt til høyre for å scrolle nedover – da fikk jeg ikke tilgang til alt i et delt vindu – og der lå jo det jeg skulle ha tak i….
  Ikke det at jeg er så mye på Facebook, men ser at jeg ikke kan se hvem som er online og får heller ikke tilgang til chat-funksjonen…

  MEN: veldig kjekt at epostene mine kan sluses rett inn på padda:) – men de ligger da åpent for dem som låner maskina…. Går det an å legge inn passord på mailen, tro?

  Vi er minst to i huset som har iTunes, men det stemmer at bare en av oss kan få synkronisert iTunsen vår til padda i slengen? Ikke mulig å få både min og min sønns musikk og pø inn på to ulike mapper?

  Vel, Erling;) – er redd det kommer flere spørsmål fra meg:) (men skal finlese bloggen din også)

  Fortsatt god sommer!
  mvh @nne

  Svar
 2. Erling
  Erling says:

  @Anne Landaas Eriksen
  Hei Anne!
  Gratulerer så masse med iPad!!! Det er hyggelig, og jeg vet at du får mye glede av denne framover!
  Det er supert at du har kastet deg rett inn i bruken, og det er bra at ditt utgangspunkt er at alt skal gå an å gjøre 🙂 Og det meste går!
  Nettbank: jeg har DnbNor, og de har app til iPhone som fungerer på iPad også. Men jeg bruker mest nettleseren når jeg skal i nettbanken, ettersom denne gir meg akkurat det samme som på PC. Du har tydeligvis annen bank. Ta kontakt med dem for å legge press på dem 😉
  Det er en rekke sider på web som har egne tekstfelt inne på siden. I slike felt dersom teksten er lang, stemmer det at du ikke ser hele teksten. Da bruker du to fingre for å skrolle i tekstfeltet.
  Jeg bruker ikke Facebook så mye, og er fornøyd med det som er tilgkengelig i nettleseren. Men du finner apps som støtter chat også. Gå på App Store, søk og velg å filtrere etter «mest populær» så finner du noe 🙂

  iPad er tenkt som en personlig enhet fra Apple. Det gjør at de ikke har lagt inn funksjon til å f.eks kreve passord for åpning av epost. Her tenkes det at man legger passordet for åpning av enheten. Sorry! Husk a du kan legge inn flere epostkontoer om du vil. Du kan jo også lese epost i nettleser for å opprettholde pålogging med passord…

  Du kan bare knytte enheten til en PC. Men du kan benytte flere iTunes kontoer på enheten din. Du må i tilfelle svitsje mellom kontoene i App Store / iTunes. Det gjør du ved å åpne appen, skrolle nederst til siden, og trykke på «Apple ID». Her logger du av og så på med annen konto. Ikke så praktisk… Det enkleste er å dele musikk mellom PCer og så synke til iPad. Jeg har 2 kontoer, hvor den ene er amerikansk. Det for å få tilgang til filmer og bøker.

  Ellers sitter jeg nå langt ute på en øy i Oslofjorden og skriver dette. Er i seilbåten og har iPad på fanget. Bruker tastaturet på skjermen og får god fart på skrivingen. Men dersom man skal skrive mye lønner det seg med eksternt tastatur. Se posten: http://blog.rikt.net/2011/05/jobb-effektivt-med-eksternt-tastatur/

  Jeg anbefaler sterkt å følge tipsene i følgende post: http://blog.rikt.net/2011/07/jobb-kjappere-smartere-og-morsommere/
  Her får du et par tips som gjør deg mer effektiv i bruken 🙂

  Det er supert at du kommer med spørsmål ettersom det som du lurer på er det mange andre som lurer på også 🙂 Dermed hjelper vi flere. Fint om du kan spørre i posten «Noe du lurer på?» som er opprettet nettopp med tanke på slikt som dette 🙂 Da får jeg samlet tipsene på et sted.

  Kos deg!

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.