, ,

Vindafjord – Med flott utsikt til bedre læring

Utsikten fra klasserommet på Ølen skule inspirerte til tegning, maling og diktskriving på oppfølgingsdagen

I november startet Vindafjord pilotering av iPad i skolen. Tre skoler gikk i gang med elever fra 4. til 7. trinn, og alle elevene som var med fikk hver sin iPad.

Vi i Rikt stod for opplæringen og modelleringen i klasserommene den første uka. Deretter var det lærernes tur. Med stor iver og pågangsmot kastet de seg over oppgaven.
Nå er de godt i gang med økt læring, aktive elever og tilpasning for den enkelte elev. Men denne gangen var det siste oppfølgingsdag i denne runden.

Inntrykkene fra lærerne var mange. «Motiverende og lærerikt!», «Lett å variere arbeidsmåter i timane!», «Fungerer veldig som tilpassa opplæring!», «Dritbra!» er noen av de flotte tilbakemeldingene vi fikk.

Utfordringene bar preg av tekniske barnesykdommer og hvordan takle klasseledelsen som må være på plass i et digitalt klasserom – som i alle andre klasserom.

Silje på Ølen skule viser frem kongetegningen til en elev

Solskinnshistorien kom fra en jente som med iPaden hadde tegnet Kongen som kom på besøk til klassen. Kongen taler, men ingen følger med på det han sier, for de er mest interessert i hva som skjer på iPaddene sine. En morsom vri og en nydelig tegning, men også en påminnelse om hvor kraftig dette verktøyet er. Den kan både gi og ta oppmerksomheten. En påbegynt illustrasjon av alle i klassen, var hun også i gang med. Læreren hennes var imponert over hva eleven fikk til med bare fingrene og en skjerm.

Lykke til videre Vindafjord, de flotte elevene vi møtte, og ikke minst dere dyktige og reflekterte lærere!

Nymotens klassebilde

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.