Lærebøker i elektronisk format er et av de temaene som har hatt størst interesse på denne bloggen. Det danske forlaget Ventus Publishing har en forretningsmodell som er litt annerledes enn det tradisjonelle forlag baserer seg på. I stedet for å selge sine bøker, reklamefinaniseres de og gjøres tilgjengelig gratis på nettet. Så langt tilbys bøker i tre kategorier, reiser, student og business. Alle bøker er på engelsk. Noen av lærebøkenene kan nok ha interesse for elever i videregående, men de fleste er for en eldre målgruppe. Under student finner man bøker i hele 33 kategorier, primært rettet mot studenter innenfor teknikk- og ingeniørfag, IT, økonomi og finans. Bøkene skal være korte presise sammendrag innenfor sine fagfelt. Forlaget hevder at alle forfatterne er professorer eller andre fagpersoner fra universiteter.
Skal du ut å reise finner du en rekke resiehåndbøker som du kan laste ned til din iPad eller ha liggende på din smarttelefon, praktisk!
Også for business finner man interessante titler i forskjellige kategorier. Mange vil nok sette pris på den direkte tilnærmingen til temaene
Bøkene lastes kjapt og enkelt ned fra www.bookboon.no. Det eneste de krever for at du kan laste ned er en epost adresse, altså ingen registrering. For oss med iPad er det enkelt å legge inn boken i f.eks Goodreader slik at vi kan gjøre notater, markere og legge inn bokmerker etter eget ønske – perfekt! Det virker som om du fritt kan videredistribuere bøkene.
Reklamen er tilpasset både land du laster ned i og det temaet som boken omhandler. Mengde reklame er varierende, og du kan risikere å møte annonser på opptil hver tredje side.
Forlaget inviterer brukerne til å ta kontakt dersom man savner bøker innen fagfelt.

Alle deler av denne posten er produsert på iPad og lastet opp til server. Lokasjon: I seilbåten på øyen Lauer – en perle i ytre Oslofjord.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.