Stathelle barneskole gjør en gedigen iPad satsing med iPad til hver elev på 6. trinn, hele 75 elever. iPadene er med hjem hver eneste dag og fungerer som personlige læringsverktøy. Nå har de kjørt full rulle siden skolestart etter bistand fra RIKT første uka. Skolen og kommunepolitikerne ønsker å satse stort, de ønsker å hoppe høyt. Slike folk er ikke merkevare overalt, og RIKT har derfor tatt en prat med inspektør og prosjektleder Tor Midtbø.

vi slipper å ta ut elever fra klassen for å gi ekstra undervisning

I dagens presseoppslag i Telemark Arbeiderblad (13. sept 2012) uttaler han:

– «Det åpner seg så uendelig mange flere muligheter, og alle elevene er med når vi underviser fra lesebrettet. Nå får vi alle til å henge med og vi slipper å ta ut elever fra klassen for å gi ekstra undervisning. Det klarer vi i klasserommet».

Tor deler videre at det er enklere å få elevene til å gjøre lekser, og at det er mange kreative verktøy på iPadene som gir økt elevproduksjon. I RIKT fryder vi oss når vi leser erfaringene. Vi har også sendt noen spørsmål direkte til han. Første spørsmål ut er; hvilke gevinster ser du så langt?

«Det vi ser så langt er at motivasjonsfaktoren hos elevene er mye høyere enn det den var. Lærerne kan også fortelle om at så godt som alle leksene blir gjort. De har hatt noen få som ikke har gjort leksa, men det er matematikklekser der de har fått beskjed om å skrive for hånd 🙂
Ellers ser vi også at de elevene som synes skolen kan være litt vanskelig, produserer mye mer, og de produserer ting som ser skikkelig bra ut!
Det er også artig å se hvor lett elevne tar det. De utforsker og produserer masse ved siden, fordi de synes det er gøy»!

elevene som synes skolen kan være litt vanskelig, produserer mye mer

Hvordan var det å få i gang personalet?

«Lærerne på trinnet har gjort en kjempejobb, og var ikke vanskelige å «få i gang»! Vi hadde en søkerunde, der lærerne søkte seg til trinnet. Da var vi sikre på å få lærere som ville være med på noe nytt, og som hadde en viss digital kompetanse. De bruker dette læringsverktøyet aktivt i alle timene og jeg tror de synes det er veldig artig selv også 🙂 Det er mye nytt for lærerne også, så de invisterer en del tid i prosjektet, men det mener jeg kommer både elvene og dem selv til gode senere».

Hvilken betydning opplevde du at RIKT har hatt hos dere?

«Lærerne beskrev det best selv på oppsummeringen etter kurset: de følte de kunne senke skuldrene. Selv om dette er svært dyktige lærere, med god digital kompetanse, var de nok litt spente på hvordan det skulle bli. Jeg tror kursingen med RIKT ga dem den tryggheten de trengte, før de selv skulle bruke iPaden i undervinsingen».

Hvordan ser utsiktene ut videre?

«Det er ingen tvil om at vi går spennende tider i møte. Vi har fortsatt litt teknisk småtteri som ikke er helt på plass enda. Vi venter på avklaring ift en forsker som skal følge prosjektet i to år, og vurdere det pedagogiske utbytte. Det blir også spennende å se hvor lenge vi klarer å holde motivasjonsnivået oppe hos elevene. Vi har et foreldrekurs som skal gjennomføres, og vi jobber hele tiden med å bli flinkere til å bruke alle de mulighetene og verktøyene som ligger i iPaden».

Jeg tror sterkt på at dette er et læringsverktøy som vil bidra til at elevene får et større læringsutbytte, og at dette er en smak på fremtidens skole

Flere artikler:

iPad – et personlig læringsverktøy
Personlig læringsverktøy – en kikk på 1:1
iPad vil reformere IKT og pedagogikk

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] “Stathelle – “Vi slipper ta ut elever fra klassen” Categories: IKT i skole, iPad, iPad i skole Tags: erfaringer i skole, iPad, Læringsmål, Motivasjon, Nettbrett, skole, økt læring Comments (0) Trackbacks (0) Leave a comment Trackback […]

  2. […] barneskole opplever at iPad løfter de svake elevene. De slipper ta elever ut av klasserommet for spesialundervisning, alt kan nå løses i […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.