Fordøyer inntrykkene etter en innholdsrik dag i Sannefjord. Det som sitter klart sterkest igjen er ikke møte med forlagene, selv om det var både hyggelig og interessant. Det var også veldig spennende å diskutere med representantene fra skolene. Men det som jeg ikke klarer å riste av meg er møtet med de 3 elevene som var med oss hele dagen.

De hadde fått et skoleprosjekt som var ganske åpent, hvor de hadde byttet ut laptop med iPad i 3 uker. De delte av sine erfaringer med oss. For meg ble det moro å se hvor forskjellig de tenker fra voksne. De hadde møtt på en rekke utfordringer og hadde hatt små ressurser til rådighet, men tross dette vist en herlig kreativitet til å komme rundt problemene. Deres erfaring var delt, men de var enige om at dersom de kunne løst de få problemene så hadde iPad vært å foretrekke framfor laptop.

Jeg hadde gleden av å komme på rett etter deres innlegg. Herlig – de hadde virkelig gitt meg sprett på hoppet! Etter at jeg var ferdig satt de og gliste. Fortsatt fra podiet spurte jeg om hva de ville foretrukket: Laptop eller iPad gitt en slik løsing som Connect. Alle i salen visste hva svaret kom til å bli… Den største enkelthendelsen var allikevel da en av disse kom bort til meg etterpå og sa ”Jeg visste ikke at noe sånt eksisterte, jeg ble helt hekta!”

For meg ble dette selve syretesten. Helt siden vi startet med planlegging av konseptet har det store temaet vært: Hvordan skal vi få til økt læring? Vi har visst at et av svarene ligger i økt motivasjon. Vi har også hele tiden hatt klart for oss at vi må ta brukernes tilnærming til IKT på alvor. Hvordan tenker de? Hvordan finner de fram til informasjon? Vi har jobbet oss framover – hele tiden med BRUKEREN i fokus. Her fikk vi tilbakemeldingen, og mer enn det vi kunne håpet på.

Jeg setter stor pris på slik tilbakemelding, hvem ville ikke gjort det? Men det som får meg til å skrive dette innlegget er noe helt annet. Mer enn noen gang før ser jeg nødvendigheten av å ta brukeren på alvor! Det var en gang for 15 år siden at det var kult alt som hadde skjerm, men dagens elever er født med den, og skjerm er ikke lengre hot! Nå stilles krav til arbeidsflyt, kommunikasjon og intuitive prosesser. Alt som har lavere bruksverdi enn det de får til på sine smarte telefoner er i utgangspunktet dødt. Jeg er trøtt av å se elever sitte med telefonen under pulten surfende på Facebook. Nå er det på tide at skolen leverer en løsning som er så god at når elevene er hjemme så surfer de på skolenettet. Du kan ikke bygge bruksmotivasjon hos elever med noe som er dårligere.

For oss er dette enkelt: Bruk av sosiale medier i et sikkert miljø på en klient som er tilgjengelig på sekundet. Med riktig fokus vil man kunne hente ut store læringsgevinster. Da er det bare å brette opp armene og starte jobben med å gi brukerne det de trenger. Og første stopp på den veien er å sørge for at både elever og ikke minst lærere får og tar eierskap.

Jeg håper at det er flere som har tanker rundt dette og at vi kan dra i gang en diskusjon. Legg igjen din kommentar!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.