, ,

Kort om digitale læremidler og løsning for iPad i skolen

Oppsummering av dagens seminar i regi av Sandefjord VGS.

Temaet var bruk av iPad i skolen. Forlagene var inviterte, og både Fagbokforlaget, Samlaget og  Aschehoug var til stede. Disse for å dele tanker om hvor langt man har kommet med utvikling av digitale læremidler. Konklusjonen er egentlig enkel: De venter alle og ser hvilken vei utviklingen går, og vil helst ikke investere for mye akkurat nå. Dette er forståelig, de må kunne forsvare sine investeringer. Men parallellen til musikkbransjens sene reaksjon på markedsendringer med tapende CD-salg som resultat ble trukket fram. Noe er på gang, og vi fikk bl.a. se en spennende pilot fra Samlaget med både opplesning og video bakt inn i boken. Men det er samtidig klart at det nok går et par år til før vi kan oppleve læremidlene tilpasset de digitale mediene. En foreløpig konklusjon etter denne dagen er at PDF nok vil finne veien til skolene noe raskere. Utfordringen ligger hovedsakelig knyttet til betaling for læreverkene.

Vi ble også presentert for en spennende applikasjon for iPad i regi av NDLA. Denne skal nettopp løse distribusjon og lisensproblematikken mellom skolene og forlagene.

Etter lunch var det vår tur til å presentere Connect. Dette er et konsept som vi har jobbet intenst med denne våren og som nå er klar til å presenteres for skoler og skoleeiere. Det knyttet seg mye spenning til dette fra vår side ettersom det var første gang vi presenterte for et større fora. Tilbakemeldingene var svært hyggelige, og representantene fra elevene var spesielt positive. Det siste er svært viktig for oss ettersom vi nettopp har tatt høyde for å treffe elevene med en løsning som både er funksjonell og ikke minst motiverende.

Connect kombinerer bruken av sosiale medier med iPad for å oppnå økt læring. Tilbakemeldingen fra elevene var klar – de ville foretrukket en slik løsning framfor tradisjonell løsning med laptop.

Lagt ut ny post basert på tanker etter seminaret i går. Vi må sette fokus på brukernes behov og bruk for å få til økt motivasjon og læring. IKT bør tilpasses brukeren, ikke omvendt.

Jeg diskuterer denne saken videre i denne bloggposten: Digitale læremidler, forlagsbransjens pest eller kolera

Vi gleder oss nå til fortsettelsen! Interesserte skoler kan gjerne ta kontakt så skal vi fortelle mer om Connect. Ellers er det bare å følge med her, vi vil snart dele mer om tankene våe rundt Connect.

Du kan finne referat fra seminaret på Jan Gamres blogg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.