Erling Grønlund og Jan Gamre har vært i London for såkalt APD sertifisering. Formålet er å trene lærere innenfor Apples offisielle utviklingsprogram «Apple Professional Development». Apples hensikt med programmet er å ta skolenes behov for å utvikle medarbeidere på alvor. Det inngår en komplett kurskatalog i programmet som heretter kan leveres i Norge av RIKT (Ressurs for IKT). RIKT ser fram til å levere dette programmet i sitt sortiment, og tror markedet vil respondere positivt på et slikt tilbud.

Arbeidet med å oversette kurskatalogen til norsk er påbegynt. Interesserte som ønsker kikke i kurskatalogen allerede nå kan lese på Apple Professional Development sine sider (engelsk). Programmet inneholder bl.a. disse kursene:

  Getting started Mobile devices
  Challenge-Based Learning (iOS)
  Digital Storytelling
  Podcasting
  Learning Languages / Arts (iOS)
  Learning History / Social Science (iOS)
  Learning Mathematics (iOS)
  Science (iOS)
  Vision and Plan (iOS)

Alle kursene er praktisk innrettet slik at deltakerne får hands on opplevelser, og de produserer eget materiale i løpet av samlingen.

RIKT er glad for å tilby disse kursene framover, de vil utgøre en utvidelse av RIKTs sortiment.

RIKT har i tillegg til disse kursene jobbet i kulissene for å klargjøre et kurs mot musikkrommet med iOS. Dette kurset står litt på egne ben og vil om kort tid lanseres. Grunnskoler blir istandsatt til å levere digital kompetanse i musikkfaget.

RIKT opplever svært god etterspørsel for tiden. Erling har gjennomført noen samlinger for kommunepolitikere, gjengitt i Telemark Arbeiderblad. Erling er akkurat nå i Valencia på sentral Apple samling for å vise fram iPad bruk i skole. Jan begynner å jobbe freelance for RIKT og får en friere rolle i SNORRE data. Vi har også flere lærere som er i loop-en som freelancere. RIKT er klar til å håndtere den økte etterspørselen.

Stay tuned, vi kommer tilbake med mer nyheter etterhvert.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] og planlegging December 12th, 2011 Jan Leave a comment Go to comments I forbindelse med at RIKT blir offisielle iOS trenere lanseres seminarer og workshops fra Apples Professional development program. Først ut er et […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.