Mitt første prosjekt i iMovie

Mitt første prosjekt i iMovie

Jeg vil karakterisere meg selv som litt over middels interessert i teknologi. Allikevel, å gi seg i kast med videoredigering har virket på meg som et litt for stort prosjekt. Jeg har derfor skjøvet på det, helt til nå. Vet at iMovie på iPad gjør det hele enkelt, så nå var det ikke lengre noe å utsette. La det være sagt med en gang – teknologien var overraskende enkel, men den erstatter ikke teft. En skikkelig nybegynnertabbe er panoreringer, og jeg hoppet rett uti med begge beina. I etterkant fant jeg knapt et klipp uten 🙂

Jeg ønsket å fortelle en historie, om årets første skikkelige seiltur, i nydelig vær til Missingen. Med dette i bakhodet brukte jeg min iPhone 4 til å ta en rekke klipp gjennom hele turen. Jeg kunne selvsagt benyttet iPad, men iPhone er mer hendig ettersom den går i lomma.

Ingredienser:

 • iPhone
 • iPad
 • Videoklipp, mange
 • App Store
  • PhotoSync

Jeg startet klippingen søndag morgen i båten mens alt var stille. Gikk rett på en smell – hvordan skal jeg overføre klippene til iPad. Dette kunne vært ordnet med Camera Connection Kit, men det lå igjen hjemme. Heldigvis var vi ikke lengre til sjøs enn at jeg fortsatt hadde grei dekning på mobilen. App Store ble redningen og etter å ha undersøkt litt lastet jeg ned PhotoSync. Super app til å utveksle klipp og bilder, samt det ferdige resultatet. Se lengre ned for omtale av PhotoSync.

Etter at klipp var overført til ”Bilder” på iPad åpnet jeg iMovie for første gang. Jeg valgte temaet ”moderne”. Temaene styrer hvordan teksten som du legger inn blir seende ut. På forhånd hadde jeg sett gjennom klippene og slettet de jeg ikke ville ha med. Jeg trykket på klippene i tur og orden for å få dem inn i den rekkefølgen som jeg ønsket for deretter å klippe ned lengden på hvert enkelt. Stillbilder er like enkle å legge inn, og her kan du langt på vei bestemme hvordan de skal panoreres. Til slutt var det å finne passe bakgrunnsmusikk.

Jeg endte opp med mange klipp redigert ned til en film på 3 min 40 sek. Dette første prosjektet brukte jeg kanskje 3 timer på, men neste gang kommer det til å gå raskere. Dette gav mersmak!

Filmen eksporterte jeg fra iMovie til ”bilder” i ønsket kvalitet. På beste oppløsning (720) med HDMI kabel fra iPad var bildekvaliteten på HD TV overraskende bra. Ikke til å tro at det var tatt opp på iPhone og redigert på en iPad! Under kan du se filmen, med sterkt nedsatt kvalitet, både på bilde og lyd tross det Vimeo kaller HD…

Her kan du lese mer om PhotoSync
Her kan du lese om hvordan jeg publiserte filmen på WordPress

6 replies
 1. Jeanette
  Jeanette says:

  Veldig bra! Akkurat hva jeg lette etter:) kan man legge til selvvalgt musikk? Vet du om dette lar seg gjøre på imovie på Mac om ikke imovie app? Og foretrekker du Vimeo fremfor YouTube?

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] iMovie for iPad til mitt første videoprosjektMon, 09/05/2011 – 18:26 […]

 2. […] All filming er gjort på iPhone og overført med PhotoSync til iPad. Redigering er gjort i iMovie. […]

 3. […] rangertPostsStem! De 10 beste grunnene for…Stortest: Jakten på den ultim…iMovie for iPad til mitt førs…Lag flotte presentasjoner med…Digitale læremidler, forlagsb…CommentsSupert at dere følger opp […]

 4. […] kan du se filmen og lese litt om hvordan jeg gikk fram i iMovie. Her kan du se hvordan jeg fikk embedded filmen i […]

 5. […] har jeg delt hvor enkelt det var å lage et videoprosjekt med iMovie på iPad. Det kan du lese her. Det finnes også apps for å overføre klipp og bilder mellom iPhone og iPad. PhotoSync er en av […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.