Vi leser at det er en sammenheng mellom dårlige resultater på Pisa i Danmark og elever som har iPad. Sammenhengen synes å være signifikant.
Dette er ikke noen overaskelse. Jeg så det komme og snakket om det i flere sammenhenger for over et år siden. Og man trenger ikke være spesielt oppegående for å se det!
I Norge har vi i nær fortid to store teknologisatsninger som man kan spørre seg om verdien av. Interaktive tavler er den ene. Dette har gått som en farsott over hele landet i mange år etter at man fikk dem presentert på BETT. Kjøpt inn for hundretusener av kroner til enkeltskoler. Resultatet – magert mange steder… Vi har sett det i RIKT, og det har Senter for IKT i Utdanningen også. De har gjengitt sine observasjoner i sin årlige Monitor. En annen stor satsning var laptopper til VGS. Det kom med enda større fart, og i mange år var det skoler som spurte seg om verdien..

Hva er sammenhengen mellom disse to tilfellene, og tilfellet som vi ser i Danmark? Skolene har brukt millioner til innkjøp av utstyr, og noen tusenlapper til opplæring og pedagogisk implementering. Hvor mange skoleeiere eller -ledere planla implementeringen før innkjøpet? Hvor mange hadde tatt høyde for opplæring? Joda, det fantes kursholdere som leverte halvdagskurs i massevis, akkurat som om det er veien til ny og forbedret praksis i klasserommet?

Da er vi i RIKT stolte av å ta den pedagogiske implementeringen på alvor. Vi går i tett dialog med skoleeier. Sammen planlegger vi, og når utstryret leveres er vi umiddelbart i gang med opplæringen. Allerede første uke opplever både elever og lærere høy gevinstrealisering. Så holder våre pedagoger tak i skolen de neste tre månedene til endringen har satt seg.
Derfor er historien en helt annen i Norge enn den som vi ser i Danmark. Spør hvilken som helst av de mange skolene som vi har startet opp på iPad!

Ta gjerne kontakt med oss gjennom skjemaet til høyre på denne siden så snakkes vi om hvordan du kan møte disse utfordringene på beste måte. Vi ser fram til å høre fra deg!

1 svar
 1. Stig Martin Andersen
  Stig Martin Andersen says:

  Jeg arbejder i Danmark som lærer, pædagogisk IT (IKT) vejleder og læsevejleder. På Læsø skole har vi valgt at udlåne iPads til alle lærere først, så vi kan prøve kræfter med teknologien før eleverne bliver udstyret med iPads. Jeg giver dig helt ret, det er håbløst bare at kaste hele skolen ud i et hovedløst forsøg.

  Med venlig hilsen
  Stig Martin Andersen
  Læsø
  Danmark

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.